U Zagrebu premijerno prikazana Tanovićevu komediju o ćevapima

Dva dana uoči početka prikazivanja “Deset u pola”, nove komedije oskarovca Danisa Tanovića, u zagrebačkom je Cineplexxu održana premijera kojoj je prisustvovala glumačka ekipa, ali i brojna javna i poznata lica.

Ekipa filma ‘Deset u pola’ (Foto: promo)

“Danis Tanović i svi ovi divni ljudi pokazali su da se usred pandemije i s malim budžetom može snimiti sjajan film. Nadamo se da ste uživali u njemu i da je on još jedna naznaka povratka regionalnog filma, a Sarajevo vas očekuje sa svojim burecima i pitama”, rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala i producent “Deset u pola” prepunoj dvorani na premijeri filma.

Gledatelje je pozdravila glumačka ekipa u sastavu Branko Đurić Đuro, Anja Matković, Helena Vuković, Edib Ahmetašević i Goran Navojec, a pridružili su im se i već Mirsad Purivatra te koscenarist filma Nikola Kuprešanin.

Radnja filma odvija se u Sarajevu, u svibnju ove godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto i postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro pred Enesovu ćevabdžinicu dođe Zagrepčanka koja kaže da je došla probati “najbolje ćevose u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ova sasvim bezazlena, prijateljska gesta, izazvat će potpuni raspad dobrosusjedskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada.

Glavne uloge u filmu igraju Branko Đurić i Izudin Bajrović, a pridružila im se i Anja Matković u ulozi influencerice iz Zagreba, Goran Navojec u ulozi nervoznog konobara, a svojom su prisutnošću film oplemenili i Goran Bregović te Halid Bešlić.

“Deset u pola” u Cineplexx i odabrana kina stiže 2. prosinca.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X