Ukleti Dukat predstavlja tzv. moderni bećarluk singlom ‘Kada budeš išo preko’

Psihodelični rock susreo je slavonsku tamburicu s idejom reforme šokačke kulture.

Ukleti Dukat ‘Kada budeš išo preko’

Bend je nastao kao umjetnički projekt Lorda Čardaka, gdje spajajući oprečne glazbene žanrove – tamburašku glazbu i psihodeličnu garažu teži stvoriti zvuk modernog bećarluka. Udružujući snage sa kantautorom “crnog folka”, Mitom Matijom, kolegom slikarom Čika Nikolom i starim prijateljem Duhom iz Boce, ovi mladi psihodelični tamburaši žele osvježiti tradicionalnu glazbu šokadije, kao i ponuditi originalni inat koji već dugo godina fali na domaćoj rock sceni.

Ukleti Dukat dio je šireg audio-vizualnog projekta Lorda Čardaka, koji je kao akademski slikar 2016. započeo niz radova i izložbi pod nazivom “Realizam ćorava sokaka” sa idejom “reforme” šokačke kulture. Rodom iz šokačkog sela Bošnjaci, imao je priliku doživjeti staroseoski način života, što je inspiriralo želju za njegovom kulturnom nadogradnjom.

U svom prvijencu “Kada budeš išo preko” Ukleti Dukat iznosi već dobro znani problem Slavonije – iseljavanje i nesnalaženje staroseoske kulture u modernom svijetu. Uz izvorni prikaz starog slavonskog sela, daju i upozorenje da svaki odlazak pojačava neminovno propadanje ovog prelijepog podneblja. S ovim singlom ova neobična grupa najavljuje nadolazeći album koji izlazi do kraja godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X