Umrla je Mimi Parker, bubnjarica i pjevačica benda Low

Parker, inače supruga kolege iz benda Alana Sparhawka, oboljela je od raka jajnika 2020. godine.

Low (foto: Dirk Haun/Wikipedia)

Umrla je Mimi Parker iz benda Low. Bend je jutros jučer objavio vijest na Twitteru. “Prijatelji, teško je pretočiti svemir u jezik i kratku poruku, ali ona je sinoć preminula, okružena obitelji i ljubavlju, uključujući i onu vašu”, stoji u poruci. “Podijelite ovaj trenutak s nekim tko vas treba. Ljubav je zaista najvažnija stvar.” Parker je oboljela od raka jajnika 2020. godine. Imala je 55 godina.

Mimi Parker bila je iz Minnesote; djetinjstvo je provela u području Bemidjija i preselila se u Duluth kad je pošla na fakultet. Majka joj je bila ambiciozna country pjevačica i često je puštala glazbu u kući. “Imala je gitaru i mi bismo sjedili i svirali”, izjavila je Parker za Fresh Air 2005. godine “Moja je uloga uvijek bila smišljati harmonije, jer bi ona i moja sestra obično pjevale glavnu melodiju, tako da sam od početka… naučila kako slušati i smišljati harmonije.” Parker je počela bubnjati u srednjoj školi. Svog budućeg supruga i kolegu iz benda Alana Sparhawka upoznala je u osnovnoj školi. Parker i Sparhawk počeli su hodati u srednjoj školi, a vjenčali su se nekoliko godina kasnije.

Low je nastao iz Sparhawkovih eksperimenata u drugom projektu pod nazivom Zen Identity. Sparhawk je angažirao Mimi da svira bubnjeve, a zajedno s basistom Johnom Nicholsom, trojka je osnovala Low 1993. godine. Debitantski album, “I Could Live in Hope”, objavili su sljedeće godine. Low su bili pioniri žanra kategoriziranog kao “slowcore”, definiranog hladnim tempom i tihim izvedbama. Sa svojim prvim albumom za Sub Pop, “The Great Destroyer”, okreću se prema dinamičnijem rock zvuku.

Sastav se mijenjao tijekom godina, ali su Parker i Sparhawk ostali kao stalni članovi. Tijekom godina radili su s producentima uključujući Kramera, Stevea Albinija, Davea Friddmana i BJ Burtona. Godine 2021. objavili su “Hey What”, prvu ploču Parker i Sparhawka kao duo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X