Umrla kiparica i modna dizajnerica Ivana Popović

U 49. godini preminula je Ivana Popović izgubivši tako četverogodišnju bitku protiv karcinoma dojke koji je metastazirao na mozak.

Ivana Popović (Foto: Facebook)
Ivana Popović (Foto: Facebook)

Među kolagama omiljena dizajnerica, kiparica, konceptualna umjetnica, koreografkinja i scenografkinja umrla je 20. prosinca, pretposljednjeg dana 2016. godine.

Kad joj prije četiri godine dijagnosticiran rak dojke, Ivana Popović odlučila se boriti makrobiotikom protiv zloćudne bolesti, dok je odbacila kempterapiju kao rješenje. Prije dva mjeseca je u jednom itervjuu naglasila kako je pobijedila bolest s kojom se prvi put susrela s 28 godina kad joj je ustanovljen rak grlića maternice.

Iz sebe je ostavila 18-godišnju Lunu iz braka s Markom Bizovičarom te 11-godišnju Avu iz veze s Lukom Perošem. Pogreb Ivane Popović održat će se u ponedjeljak na otoku Krku.

“Svojim radom i životom, Ivana je postavljala nove standarde stvaranja. Samim time bila je inspiracija mnogim drugim umjetnicima. Njenim odlaskom taj prostor ostaje prazan. Kao porodica koju ostavlja za sobom, angažirat ćemo se da ne dopustimo da taj vakuum ostane, da nastavimo njezinu divnu tradiciju poticanja novih suvremenih umjetnika”, izjava je članova Ivanine obitelji.