Umrla je pjevačica Natalie Cole

Umrla je Natalie Cole, Grammyjem nagrađivana R&B pjevačica i kćerka Nat King Colea . Kako javljaju američki mediji uzroci smrti su kongestivno zatajenje srca, komplikacije nakon transplantacije bubrega i Hepatitis C. Pjevačica je imala 65 godina.

Natalie Cole (Foto: Wikipedia)
Natalie Cole (Foto: Wikipedia)

Kćerka Nat King Colea i pjevačice Maria Hawkins Ellington iz nekadašnjeg Duke Ellington Orchesta rođena je 6. veljače 1950. u Los Angelesu. Svoju prvu pjesmu “I’m Good Will, You’re Christmas Spirit”Natalie je snimila već s navršenih šest godina u duetu s ocem. Ubrzo nakon toga uslijedili su zajednički koncerti i TV nastupi. Njihova suradnja nažalost je kratko potrajaa jer je Nat King Cole umro od raka pluća 1965. kad je Natalie imala svega 15 godina.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yDKyQk8A3Dk[/youtube]

Svoj prvi solo album “Inseparable” objavila je 1975. godine. Sadržao je dva popularna singla “This Will Be (An Everlasting Love)” i “Inseparable” što joj je priskrbilo Grammyja za najbolju novu umjetnicu. Uspjesi su se nastavili nizati i s narednim albumima; “Natalie (1976.) i “Unpredictable” (1977.). Potonji je ujedno bio i prvi platinasti u karijeri zahvaljujući kvintesencijalnoj pjesmi “Our Love”.

Tijekom 1980-ih karijera joj je bila ugrožena ovisnošću o narkoticima od kojih se odvikavala šet mjeseci u klinici. Cole se na scenu vratila 1987. s “Everlasting” na koji je bila uvrštena i hvaljena obrada Springsteenove “Pink Cadillac”.

Najuspješniji album “Unforgettable” (s obradama pjesma svog oca) pjevačica je objavila 1991. godine što joj je priskrbilo sedam Grammyja, a također je bio prodan u sedam milijuna primjeraka.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IhHLifMnUxw[/youtube]

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X