Umro je glumac Robert Forster

Glumac čiju je karijeru ponovno oživio Quentin Tarantino ulogom u filmu ‘Jackie Brown’ i kojeg je potom angažirao i David Lynch u svojim ostvarenjima ‘Mulholland Drive’ i ‘Twin Peaks’ umro je u 79. godini, javlja Hollywood Reporter.

Robert Forster u ulozi u filmu ‘Jackie Brown’ koja ga je opet vratila na filmska platna 1997. godine

Na velike ekrane vratio ga je Quentin Tarantino s ulogom šefa male tvrtke za jamčevine u filmu “Jackie Brown” s Pam Grier u glavnoj ulozi 1997. godine. Za tu ulogu bio je nominiran za Oscara, što je u to vrijeme predstavljao još jedan u nizu uspješnih karijernih vraćanja na glumačku scenu, obzirom da je Tarantino s prijašnjim filmom “Pakleni šund” vratio Johna Travoltu na velika vrata Hollywooda.

Dobrog izgleda, pravilne brade i ozbiljnog pogleda, Forsterovo lice je odavalo osjećaj surove iskrenosti, bio je ono što su mnogi o njemu pisali, “cool karakter iz nekog drugog vremena”. Svoj filmski debi snimio je s Marlonom Brandom i Elizabeth Taylor u filmu “Reflections in a Golden Eye” 1967. redatelja Johna Hustona, da bi se potom iskazao u ultrarealističnom filmu “Medium Cool” (1969.) Haskella Wexlera.

Forster se potom nakratko specijalizirao za uloge detektiva i policajaca u televizijskim serijama, prvo u NBC-ijevov “Banyon”, a potom i u ABC-ijevoj “Nakia”. Upravljao je i svemirskim brodom u Disneyjevom ambicioznom znanstveno-fantastičnom trileru “Crna rupa” (1979.), a potom su uslijedile najzanimljivije uloga, uključujući “Alligator” (1980.), “Kinky Coaches and Pom-Pom Pussycats” (1981.), “Vigilante” (1982.), “Hollywood Harry” (1986.) i “Satan’s Princess (1989.).

Prva polovica devedesetih, dok ga nije kontaktirao Tarantino za ulogu u “Jackie Brown”, za Forstera je bila pakao.

“Dogodio mi se 21 mjesec bez posla. Imao sam četvero djece, uzimao sam bilo koji posao koji sam mogao dobiti”, rekao je Forster za Chicago Tribune 2018. godine, podižući, a zatim spustivši ruku kako bi naznačio svoje sudbinu. “Moja karijera je išla strelovito prema gore pet godina, a onda postepeno padala narednih 27. Svaki put kad bih dosegla nižu razinu za koju sam mislio da mogu podnijeti, padala je niže, a onda još niže. Uskoro nisam imao agenta, ni menadžera, nema odvjetnika, ničega i nikoga. Uzimao sam sve što je padalo kroz pukotine”.

Robert Forester umro je od raka mozga u petak, izvijestio je njegov agent Hollywood Reporteru. Umoro je u dobi od 78. godina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X