Umro je Neal Casal, gitarist iz benda Ryana Adamsa i mnogih drugih

Casal je surađivao i s glazbenicima kao što su Phil Lesh, Willie Nelson, Lucinda Williams i Cass McCombs. Bilo mu je 50 godina.

Neal Casal

Neal Casal, americana gitarist najpoznatiji po mjestu u bendovima Ryan Adams & The Cardinals te Chris Robinson Brotherhood, umro je s 50 godina. Pitchfork javlja kako je Casal počinio samoubojstvo.

Na njegovim društvenim mrežama objavljeno je: “S velikom tugom javljamo da je umro naš brat Neal Casal. Kao što znate, Neal je bio nježno, introspektivno, duboko duhovno ljudsko biće koje je živjelo svoju umjetnost i dobrotu. Njegova obitelj, prijatelji i obožavatelji pamtit će ga po svjetlosti koju je donio na svijet. Počivaj u miru Neal, volimo te.”

Casal je bio član Adamsovog benda The Cardinals između 2005. i 2009. i snimio je s njima tri albuma: “Easy Tiger”, “Cardinology” te “III/IV”. Nakon Adamsova raspuštanja benda, Casal se priključuje Chrisu Robinsonu, bivšem pjevaču Black Crowesa, u osnivanju njegovog sastava Chris Robinson Brotherhood. Casal je svirao na svih šest albuma benda od 2012. i “Big Moon Ritual”, do ovogodišnjeg “Servants of the Sun”, te je ostao aktivnim članom sve do smrti.

Svirao je i u supergupi Hard Working Americans s Toddom Sniderom te Daveom Schoolsom i Duaneom Trucksom, članovima Widespread Panic. S Cassom McCombsom i članovima Beachwood Sparks osnovao je sastav The Skiffle Players. Bio je i session glazbenik koji je surađivao s glazbenicima kao što su Phil Lesh, Willie Nelson, Lucinda Williams i Tift Merritt.

Uz glazbenu karijeru Casal je bio u fotograf, pa je tako 2010. objavio knjigu fotografija “Ryan Adams & the Cardinals: A View of Other Windows” u kojoj je zabilježio vrijeme provedeno u sastavu. Fotografije su mu objavljivane u časopisima kao što su Rolling Stone i Mojo.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X