Umro je Neal Casal, gitarist iz benda Ryana Adamsa i mnogih drugih

Casal je surađivao i s glazbenicima kao što su Phil Lesh, Willie Nelson, Lucinda Williams i Cass McCombs. Bilo mu je 50 godina.

Neal Casal

Neal Casal, americana gitarist najpoznatiji po mjestu u bendovima Ryan Adams & The Cardinals te Chris Robinson Brotherhood, umro je s 50 godina. Pitchfork javlja kako je Casal počinio samoubojstvo.

Na njegovim društvenim mrežama objavljeno je: “S velikom tugom javljamo da je umro naš brat Neal Casal. Kao što znate, Neal je bio nježno, introspektivno, duboko duhovno ljudsko biće koje je živjelo svoju umjetnost i dobrotu. Njegova obitelj, prijatelji i obožavatelji pamtit će ga po svjetlosti koju je donio na svijet. Počivaj u miru Neal, volimo te.”

Casal je bio član Adamsovog benda The Cardinals između 2005. i 2009. i snimio je s njima tri albuma: “Easy Tiger”, “Cardinology” te “III/IV”. Nakon Adamsova raspuštanja benda, Casal se priključuje Chrisu Robinsonu, bivšem pjevaču Black Crowesa, u osnivanju njegovog sastava Chris Robinson Brotherhood. Casal je svirao na svih šest albuma benda od 2012. i “Big Moon Ritual”, do ovogodišnjeg “Servants of the Sun”, te je ostao aktivnim članom sve do smrti.

Svirao je i u supergupi Hard Working Americans s Toddom Sniderom te Daveom Schoolsom i Duaneom Trucksom, članovima Widespread Panic. S Cassom McCombsom i članovima Beachwood Sparks osnovao je sastav The Skiffle Players. Bio je i session glazbenik koji je surađivao s glazbenicima kao što su Phil Lesh, Willie Nelson, Lucinda Williams i Tift Merritt.

Uz glazbenu karijeru Casal je bio u fotograf, pa je tako 2010. objavio knjigu fotografija “Ryan Adams & the Cardinals: A View of Other Windows” u kojoj je zabilježio vrijeme provedeno u sastavu. Fotografije su mu objavljivane u časopisima kao što su Rolling Stone i Mojo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X