Umro je ‘Papa popa’, producent Phil Ramone

Američki glazbeni producent Phil Ramone umro je u 79. godini.

Phil Ramone (Izvor: Youtube)

Phil Ramone kojem je Billy Joel dao nadimak ‘Papa popa’ producirao je velik broj albuma, između ostalih uratke Boba Dylana, Raya Charlesa, Paula Simona, Franka Sinatre, te čak šest albuma spomenutom Billyju Joelu, a također je bio poznat i kao pionir digitalne produkcije.

Kako navodi Billboard, Ramone je hospitaliziran krajem veljače s dijagnozom aneurizma aorte. Umro je u njujorškoj Prezbiterijanskoj bolnici u subotu 30. travnja. Rođen kao Južnoafrikanac, 1941. doseljava se s roditeljima u New York gdje studira violinu u Juliard Schoolu, prije nego je pokrenuo A&R-ov studio za snimanje 1958. godine.

U svojoj plodnoj karijeri osvojio je 15 Grammyja uključujući i one u kategoriji Album godine za „Still Crazy After All These Years“ Paula Simona, „52nd Street“ Billyja Joela i „Genius Loves Company“ Raya Charlesa. Bio je session inženjer na „Blood On The Tracks“ Boba Dylana, te je producirao „Duets“ povratnički albuma Franka Sinatre iz 1993. godine. Od recentnih radova u posljednje vrijeme je radio s Tonyjem Bennettom. Joss Stone i Rodom Stewartom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X