Umro je Ranking Roger, frontmen ska benda The Beat

Roger je početkom godine objavio da su mu dijagnosticirani tumori na mozgu i rak pluća.

Ranking Roger (foto: Wikipedia)

Ranking Roger, pjevač britanskog ska punk benda The Beat i jedan od osnivača sastava General Public, umro je u utorak s 56 godina. Vijest je potvrđena u izjavi na službenoj stranici The Beata na Facebooku. Roger je početkom godine objavio da su mu dijagnosticirani tumori na mozgu i rak pluća.

Rođen kao Roger Charlery u Birminghamu u Engleskoj 1963., prodružuje se ska punk bendu The Beat kao tinejdžer, te ubrzo postaje glavnim pjevačem benda, snimivši s njima sva tri studijska albuma: “I Just Can’t Stop It” iz 1980., “Wha’ppen?” (1981.) i “Special Beat Service” iz 1982. godine.

Nakon raspada, s Daveom Wakelingom osniva General Public i objavljuje dva albuma; “All the Rage” (1984.) i “Hand to Mouth” (1986.), a ponovno se okupljaju u devedesetima i objavljuju “Rub it Better”.

Charlery je 2016. s The Beat objavio “Bounce”, njihovu prvu ploču nakon trideset godina, da bi početkom ove godine izašla i “Public Confidential”. Napisao je i autobiografiju “I Just Can’t Stop It” koja će biti objavljena ove godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X