Umro je redatelj Joel Schumacher

Poznati redatelj koji je snimio filmove ‘Batman Forever’, ‘St. Elmo’s Fire’, ‘The Lost Boys’ i ‘Falling Down’ umro je u 81. godini nakon borbe s rakom.

Joel Schumacher (Foto: Wikipedia)

Redatelj Joel Schumacher umro je u ponedjeljak 22. lipnja u New Yorku.

Bio je američki redatelj koji se proslavio nakon što je režirao tri hit filma: “St. Elmo’s Fire” (1985), “The Lost Boys”(1987) i “Flatliners” (1990). Kasnije je režirao adaptacije Johna Grishama “The Client” (1994) i” A Time to Kill” (1996). Njegovi su se filmovi “Falling Down (1993) i “8 mm” (1999) bili nominirani za Palme d’Or i Zlatni medvjed.

Godine 1993. potpisao je za režiju serija filmova o Batmanu. Schumacherovi filmovi  “Batmanu zauvijek” (1995.) i “Batman & Robin” (1997.) dobili su miješane i negativne reakcije kritičara i javnosti. Nakon filmova o Batmanu, Schumacher se povukao s blockbustera i vratio se stvaranju minimalističkih filmova poput “Tigerland” (2000) i “Phone Booth” (2002), oba su zaradila pozitivne kritike. Režirao je i filmove “Fantom iz opere” (2004) i “Number 23” (2007), te dvije epizode “Kuća karata”.

Poznat je po tome što je pronalazio buduće mlade glumačke zvijezde, Schumacher je pomogao glumcima poput Colina Farrella, Kiefera Sutherlanda i Matthewa McConaugheya.

U privatnom životu Schumacher se otvoreno deklarirao kao gay tijekom čitave svoje karijere. Prema Schumacheru, ta se činjenica svjesno odražavala kao izjava u mnogim njegovim filmovima. U jednom intervjuu je tvrdio da je imao seks s 20.000 muškaraca.

Na pitanje BBC-jevog novinara vjeruje li u Boga, Schumacher je rekao: “Nekako sam u toj školi iz citata Hamleta. “Više je na nebu i zemlji, Horatio.” Ako živite dovoljno dugo, sigurno ćete shvatiti da je svemir duboka misterija i nisam ga stvorio. Mi se na ovoj kugli od blata valjamo i ne znam gdje smo, a nitko ne zna gdje smo. Definitivno vjerujem da nisam najviši oblik inteligencije u svemiru. Ali ne volim upotrijebiti riječ Bog, jer je u SAD-u tako pretjerano korištena – ne toliko u Europi, – ali postala je ispolitizirana i sada ima to ružno značenje. Kad pitate nekoga vjeruju li u Boga to je postalo napad – kao ako ne vjerujete u Isusa, niste jedan od nas! Odbacujem uporabu riječi Bog ili bilo kakvu duhovnost kao oblik diskriminacije ili odvajanja jer je to potpuna zlouporaba.”

U svom političkom segmentu života Schumacher je donirao na tisuće dolara demokratskim kandidatima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X