Umro je Vinnie Paul, bubnjar i jedan od osnivača grupe Pantera

Bubnjarevu smrt potvrdio je njegov glasnogovornik, ali nije iznio nikakve detalje o uzroku. Vinnie Paul je imao 54 godine.

  • 39
    Shares
Vinnie Paul (Foto: Wikipedia)

“Preminuo je Vincent Paul Abbott aka Vinnie Paul”, piše na Facebook stranici grupe Pantera. “Paul je bio najpoznatiji po svom angažmanu u grupama Pantera i Hellyeah. Trenutno ne možemo ponuditi nikakve detalje”, navodi se u nastavku.

Vinnie Paul je zajedno sa svojim bratom Dimebagom Darellom osnovao Panteru 1981. godine. Grupa je postigla mainstream uspjeh sa svojim drugim pjevačem Philom Anselmom. Tijekom rada Pantera je četiri puta bila nominirana za Grammy i s devet albuma se našla na Billboardovoj Top 200 ljestvici, računajući i album “Far Beyond Driven” koji 1994. debitirao na prvom mjestu.

Po raspadu Pantere, braća Abbott su 2003. osnovali grupu Damageplan. Na koncertu u Columbusu, američkoj državi Ohio nastupili su 8. prosinca 2004. godine i tada je  Dimebag Darrell ubijen na pozornici iz vatrenog oružja.

Paul je od 2006. bio bubnjar heavy metal supergrupe Hellyeah u kojoj su pored njega još bili pjevač Chad Gray (Mudvayne) i gitarist Tom Maxwell (Nothingface).

  • 39
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh