Umro pjevač Scott Weiland

Pjevač grupa Stone Temple Pilots i Velvet Revolver umro je u snu u autobusu dok je putovao na koncert u Minnesoti. Imao je 48 godina.

Scott Weiland (Foto: Wikipedia)
Scott Weiland (Foto: Wikipedia)

Detalji o pjevačevoj smrti još uvijek se ne znaju i trebali bi biti obznanjeni u tijekom današnjeg dana. Kako je njegov menadžer obavijestio medije, Scott Weiland preminuo je u snu u Bloomingtonu u američkoj državi Minnesota oko 21 sat. Putovao je sa svojom grupom The Wildabouts prema Medini u Minnesoti gdje je trebao održati koncert.

Scott Weiland rođen je 27. listopada 1967. U San Joseu u Kaliforniji. Roditelji su mu se razveli svega dvije godine nakon rođenja, a s navršenih 5 godina uzima očuhovo prezime. Obitelj se seli u Ohio, a u Kaliforniju se Scott Weiland vraća kao tinejdžer.

U 1990-ima sa svojim bendom Stone Temple Pilots postiže veliku poularnost u eri ekspanzije grungea. Pjesme „Creep“, „Big Empty“, „Vasoline“ i „Interstate Love“ postaju hitovi. 1994. pjesma „Plush“ s debitantskog albuma „Core“ osvaja niz nagrada, među kojima i Grammy. U periodu od 1994. do 2001. Stone Temple Pilots objavljuju pet albuma.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V5UOC0C0x8Q[/youtube]

Weiland će također ostati poznat i kao frontmen grupe Velvet Revolver koju su osnovali Slash, Duff McKagan i Matt Sorum, bivši članovi Guns N’ Rosesa. Grupa je objavila dva albuma „Contraband“ i „Libertad“.

Weilanda je također pratio glas da ima problema s opijatima, tako je već 1995. bio osuđen zbog kupovine cracka i kokaina, te je dobio uvjetnu kaznu od godinu dana, međutim tada nije stao s uzimanjem droga, već ga je povećao obzirom da se odselio na dva mjeseca u isti hotel u kojem je bila Courtney Love. Po njenom kasnijem svjedočenju ona i Weiland su se svakodnevno drogirali.

2003. i 2007. uhićen je jer je vozio pod utjecajem droga, a zbog toga je išao i na rehabilitaciju. U intervjuu za MTV Weiland je 2008. rekao kako je heroin zadnji put uzimao 2002. godine.

3. prosinca ove godine ustanovljeno je da je mrtav u trenutku kad se trebao popeti na pozornicu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X