Universal Music, Virgin Music Label & Artist Services i Balkaton udružuju se u globalnom strateškom partnerstvu

Universal Music Hrvatska i Virgin Music Label & Artist Services najavili su početak strateškog partnerstva za globalnu distribuciju sa srpskim hip-hop izdavačem Balkatonom.

Universal Music, Virgin Music Label & Artist Services i Balkaton

Beogradsku diskografsku kuću Balkaton je 2015. godine pokrenuo njen osnivač – Rasta, da bi se vrlo brzo pozicionirali među najutjecajnijim izdavačima na rastućoj hip-hop, R&B i trap sceni u regiji, premašivši broj od milijardu streamova za manje od pet godina.

Kao matična kuća velikih regionalnih glazbenih zvijezda Raste, Alena Sakića, Linka i drugih prepoznatljivih imena regionalne scene, ali i zvijezda u usponu među kojima su Riga Dri, Tyzee, Sanela i drugi, Balkaton je više od businessa, to je porodica – Balkaton Gang. Diskografska kuća koja čvrsto stoji iza autentičnosti, vizije i umijeća svojih izvođača i njihovih priča, sada uz podršku Universal Music Group dobiva idealnu infrastrukturu za daljnje razvijanje svog branda, širenje mreže i utjecaja svojih izvođača i izdanja, kako lokalno i regionalno, tako i globalno.

Uz duboko razumijevanje značaja streaminga i aktualnosti u glazbenoj distribuciji, ali i važnosti izgradnje jake i snažne zajednice fanova, Balkaton od svog nastajanja uživa jaku reputaciju u razvoju domaćih zvijezda i kreiranju nesumnjivih hitova koji mijenjaju smjer regionalne kulture na oduševljenje milijuna fanova u regiji i u dijaspori. Njihova vještina da prepoznaju i produciraju hitove dolazi kao idealan spoj sa stručnošću kompanije Universal Music u digitalnoj distribuciji i strateškom savjetovanju, kao i njenim naporima da pruži najbolje usluge izvođačima i izdavačima, upravo onim trenutno najdinamičnijim talentima i poduzetnicima u industriji.

Povodom ove suradnje Generalni Direktor Universal Music Serbia, Ilija Milošević, ističe: „Svi u našem lokalnom, regionalnom i internacionalnom timu u Universal Musicu smo jako uzbuđeni što radimo s Balkatonom. Ovo partnertsvo dolazi u trenutku kada je prisutstvom svih ključnih digitalnih servisa u regiji naše tržište konačno zrelo kako bi iskoristilo svoj pun potencijal i počelo na pravi način pratiti aktualne trendove u ovoj uvijek inovativnoj industriji, a Balkaton kao inicijator kreativnog razvoja i apsolutni leader u tome na nivou cijele regije naš je idealan partner za zajednički početak velike promjene.”

Osnivač i direktor Balkatona, Stefan Đurić Rasta, također je izrazio spremnost za buduću suradnju s Universalom: „Veoma mi je drago što smo suradnju ovako strateškog tipa započeli u ključnom trenutku za Balkaton, zato što nakon teškog perioda koji nas je sve našao, mi se vraćamo jači nego ikad i spremamo mnogo novih projekata, pjesama, albuma i bangera kojima se želimo predstaviti i svjetskoj sceni, a ne samo području Balkana. Mislim da će suradnja ovog tipa definitivno postaviti još jedan nivo na sceni i ostaviti trag u njenoj povijesti”.

Fabian Stilke, Generalni Direktor za Zapadni Balkan, dodao je da postoji veliko uzbuđenje zbog početka suradnje s Balkatonom. „Vrlo smo strastveni po pitanju njihovih izvođača i repertoara te se radujemo početku rada na njihovom katalogu i novim izdanjima. Balkaton će nastaviti da uspješno razvijati svoje glazbenike i promovirati svoja izdanja, ali će sada kroz Virgin Music Label & Artist Services dobiti snažnu stratešku podršku i pristup mreži koja im omogućava izuzetno jaku regionalnu i globalnu infrastrukturu.”

Virgin Music Label & Artist Services, dio Universal Music Group, pokrenuta je sa namjerom da izvođačima i izdavačima ponudi globalna rješenja angažmanom i resursima svojih u potpunosti operativnih timova na najznačajnijim glazbenim tržištima širom svijeta kao što su SAD, Japan, Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Australija, Latinska Amerika i brojnim drugim teritorijima čije nas otvaranje očekuje u nadolazećim mjesecima.

Ovo novo partnerstvo službeno je počelo lansiranjem potpuno nove Balkaton zvijezde – Kali i njenim debitantskim singlom „Crna Magija” prošlog petka, danas objavljenim singlom „Aman” na kojem surađuju Rasta i Voyage, ali i objavljivanjem novog Rastinog albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X