Univerzum Blade Runnera širi se novim knjigama i grafičkim novelima

Bez novele Phillipa K. Dicka ‘Do Androids Dream of Electric Sheep?’, kasnije preimenovanoj u ‘Blade Runner: Do Androids Dream of Electric Sheep?’, jasno je, ne bi bilo ni Blade Runnerovog filmskog univerzuma. Iako film nije rađen po Dickovom klasiku, čitava baza filma povučena je iz novele – svijet replikanata i snaga reda koji ih privode zakonu.

Isječak iz filma ‘Blade Runner 2049’ (izvor: screenshot YouTube)

Upravo su stoga, produkcijska kompanija Alcon Entertainment (koja stoji iza nastavka Blade Runnera, filma ‘Blade Runner 2049’) i Titan Books, nezavisna izdavačka kuća iz Londona, u zajedničkoj suradnji odlučili proširiti univerzum Blade Runnera novim stripovskim i knjiškim materijalom. Kako sequel Blade Runneru i nije baš zapalio box office kako se očekivalo (259 milijuna dolara naspram potrošenih 150 milijuna), ovo se čini kao praktični način za održavanje priče na životu kao i bazen svježeg materijala za novi filmski nastavak.

“Vrlo smo uzbuđeni što ćemo publicirati Blade Runner stripove i ilustrirane knjige2, tvrde osnivači Titan Booksa, Nick Landau i Vivian Cheung u priopćenju. “Univerzum Blade Runnera jedva da je istražen i čast ga je ponovno prizvati životu u nekim novim formama za neku novu publiku – i otkriti priče iz tog univerzuma koje još nisu ispričane.”

Još nema nikakvih detalja o tomu kakve bi to priče mogle biti ispričane, nema informacija ni o autorima, no ono što najavljuju iz Alcona i Titana su  grafičke novele, knjige i široki opseg stripova.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X