Upoznajte Lelee i njihov novi singl ‘Kopnež’

Slovenski post-punk/power pop trio Lelee, prvim singlom ‘Kopnež’ najavljuje izlazak debitanskog albuma ‘Čuka bije pumpa’, koji će izaći 18. lipnja za Moonlee Records i Ill in the Head Records. Na singlu im se pridružio enfant terrible slovenačke alter scene i synth mađioničar Blaž (Blaž Gracar).

Lelee (foto: Tina Ocvirk)

Slovenska izdavačka kuća Moonlee Records već 17 godina aktivno traži i povezuje eklektičke gitarske glazbe od Vardara do Triglava. I grupa Lelee se u taj okvir savršeno uklapa – sastavljaju je Beograđanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu i basu, Makedonac Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) na vokalu i gitari te slovenski bubnjar Jan Kmet (balans, Kalu), koji su svoj prostor ispod sunca našli u Ljubljani. Kao dio karavane Klubskog maratona Radia Študent u 2020. godini su se svojim iskričavim i uzbudljivim indie gitarskim zvukom te preplitanjem makedonsko-srpskog jezika i muško-ženskih vokala pjevanja brzo upisali u svijest alternativne javnosti širom regije.

Lelee su majstori pijevnog indie songwritinga sa istančanim osjećajem za pop melodije zbog čega sa lakoćom serviraju upečatljive refrene i vedre, ponekad nostalgične, ali i nabrijane melodije. Njihova glazba kao da je stvorena za besciljna lutanja po autoputovima i ljetne road-tripove. I pjesma “Kopnež” je tek prva stanica na putu do njihovog osvježavajućeg debitanskog albuma.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X