Uskoro nova serija ‘Wild Cards’ po seriji romana George R. R. Martina

‘Game of Thrones’ završava za dvije sezone, ali George R. R. Martin nije završio s televizijom. Autor je u subotu na svom Live Journalu objavio kako je Universal Cable Productions (produkcija u sklopu NBC Universal) otkupila prava za adaptaciju romana iz antologijske serije ‘Wild Cards’.

George R. R. Martin (Foto: Wikipedia)
George R. R. Martin (Foto: Wikipedia)

“Wild Cards” je mozaička serija priča, romana i grafičkih romana koju je napisala grupa od 30 autora pod imenom “The Wild Card Trust”, a koju je Martin uredio zajedno s Melindom M. Snodgrass. Prvi je roman imena “Wild Cards” objavljen 1987., a nakon toga su unutar franšize objavljena još 22 nastavka. Najnoviji će biti objavljen krajem ovog mjeseca, a na putu su još tri.

U “Wild Cards” sve se događa u alternativnom univerzumu poslije II. svjetskog rata u kojem je vanzemaljski virus ubio 90% populacije planete, dok je većina preostalog stanovništva deformirana u takozvane jokere koji su obremenjeni bizarnim mentalnim ili fizičkim manama. Samo su poneki od preostalih, kako Martin kaže, “postali blagoslovljeni nevjerojatnim i nepredvidljim moćima i postali asevi”.

Martin smatra da je svijet “Wild Cards” veći i ozbiljniji od onog iz “Game of Thrones”, i u njemu su tisuće ispričanih priča. “Taj je svemir jednako velik i raznolik kao primjerice Marvelov, ali je i mračniji i znatno realističniji i konzistentniji”, napisao je Martin.

Iako još nije službeno objavljeno kada će se romani početi adaptirati, Martin se nada da bi se to moglo dogoditi u sljedeću godinu, dvije. On osobno neće biti involviran u produkciju serije, zbog svojih obveza prema HBO i dovršavanja romana “The Winds of Winter”, ali je njegova ko-urednica Melinda M. Snodgrass potpisala ugovor za izvršnu producenticu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X