Uskoro nova serija ‘Wild Cards’ po seriji romana George R. R. Martina

‘Game of Thrones’ završava za dvije sezone, ali George R. R. Martin nije završio s televizijom. Autor je u subotu na svom Live Journalu objavio kako je Universal Cable Productions (produkcija u sklopu NBC Universal) otkupila prava za adaptaciju romana iz antologijske serije ‘Wild Cards’.

George R. R. Martin (Foto: Wikipedia)
George R. R. Martin (Foto: Wikipedia)

“Wild Cards” je mozaička serija priča, romana i grafičkih romana koju je napisala grupa od 30 autora pod imenom “The Wild Card Trust”, a koju je Martin uredio zajedno s Melindom M. Snodgrass. Prvi je roman imena “Wild Cards” objavljen 1987., a nakon toga su unutar franšize objavljena još 22 nastavka. Najnoviji će biti objavljen krajem ovog mjeseca, a na putu su još tri.

U “Wild Cards” sve se događa u alternativnom univerzumu poslije II. svjetskog rata u kojem je vanzemaljski virus ubio 90% populacije planete, dok je većina preostalog stanovništva deformirana u takozvane jokere koji su obremenjeni bizarnim mentalnim ili fizičkim manama. Samo su poneki od preostalih, kako Martin kaže, “postali blagoslovljeni nevjerojatnim i nepredvidljim moćima i postali asevi”.

Martin smatra da je svijet “Wild Cards” veći i ozbiljniji od onog iz “Game of Thrones”, i u njemu su tisuće ispričanih priča. “Taj je svemir jednako velik i raznolik kao primjerice Marvelov, ali je i mračniji i znatno realističniji i konzistentniji”, napisao je Martin.

Iako još nije službeno objavljeno kada će se romani početi adaptirati, Martin se nada da bi se to moglo dogoditi u sljedeću godinu, dvije. On osobno neće biti involviran u produkciju serije, zbog svojih obveza prema HBO i dovršavanja romana “The Winds of Winter”, ali je njegova ko-urednica Melinda M. Snodgrass potpisala ugovor za izvršnu producenticu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X