Uskoro počinju 5. Đakovački rezovi

5. Đakovački rezovi, u organizaciji udruge Đakovački rezovi, pod pokroviteljstvom HAVC-a i Grada Đakova, počinju 18. lipnja. S glavninom događanja u Dvorištu Doma HV-a u Đakovu, Rezovi će se ove godine održati i u Centru za kulturu Đakovo te na gradskom Korzu te time cijelom gradu dati spoj urbanog i tradicionalnog.

5. Đakovački rezovi

Program Đakovačkih rezova počinje predstavljanjem Hrvatskog festivala jednominutnih filmova i nastupom Argus Jazz Kvarteta.

Od četvrtka, 19. lipnja, posjetitelji mogu uživati u prvim etno dokumentarnim ostvarenjima domaće i svjetske produkcije 11. Međunarodnog Etno Film Festivala Srce Slavonije. Zaljubljenici u zvijezde mogu se pridružiti radionici Astronomskog društva Orion.

Festival donosi ukupno 6. Festivalskih projekcija za koje su izdvojeni najbolji filmovi od ukupno 81 filma iz 58 zemalja, a sve s ciljem otvaranja dijaloga i poštivanja među različitim kulturama i običajima. Ovogodišnjim međunarodnim žirijem predsjeda prof. Brislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Hrvoje Turković, filmski teoretičar, sveučilišni profesor i predsjednik Hrvatskog filmskog saveza, te Maciej Szymański, Veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj, a pobjednik će se znati na zatvaranju festivala 21. lipnja, kada će najbolji biti nagrađeni Zlatnim Srcem Slavonije.

Dopodnevni dio programa predposlijednjeg dana obilježiti će filmske radionice za najmlađe u suradnji s Centrom za tehničku kulturu Osijek i Dječjim vrtićem Đakovo, dok će večernji dio obilježiti Izložba fotografija Veleposlanika Republike Poljske u Hrvatskj Macieja Szymański. Izložba će biti otvorena u 20 sati u Centru za kulturu, a moći će se pogledati sve do otvorenja Đakovačkih vezova.

U 22.30 na gradskom Korzu Darko Rundek Cargo Trio pobrinut će se za odličnu svirku.

Za zatvaranje Rezova predviđen je tematski Movie Nigth party, kostimirana filmska zabava za sve ljubitelje sedme umjetnosti.

Sav programski sadržaj besplatan je za sve posjetitelje.