Ustaškim obilježjem vandaliziran mural Đorđa Balaševića u Novom Sadu

Na muralu je crvenom bojom napisana poruka govora mržnje, uz natpis ‘Panonski govnar’ i stilizirano ustaško slovo na čelu.

Vandalizirani mural Đorđa Balaševića u Novom Sadu (Foto: Bogdan Tomić/portal 021)

Mural posvećen novosadskom kantautoru Đorđu Balaševiću, kojeg je u ožujku prošle godine naslikao 27-godišnji Deni Božić iz Doboja u Fruškogorskoj ulici u novodsadskom naselju Limani vandaliziran je ušatim slovom “U” i natpisom “Panonski govnar”, javlja portal radio stanice 021.

Ovo nije prvi put da je Balaševićev mural na meti šovinista i huligana. Naime, u svibnju i lipnju ove godine također mu je preko lica crtano ustaško obilježje.

Jedan od najvećih i najpopularnijih modernih pjesnika i glazbenika s ovih prostora umro je 19. veljače 2021. godine. Tada su u čast njemu zagrebački obožavatelji ispoštovali jedan njegov stih kada su uz svijeće kod Name na Ilici ostavili natpis “Bećarac” na ćirilici, na što su kasnije reagirali i neki hrvatski šovinisti. Balašević je bio poznati borac protiv nacionalizma i očigledno je da je i mrtav trn u oku nacionalistima s obje strane Dunava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X