Ususret obljetnici ‘Daydream Nationa’ Sonic Youth rasprodaju svoju opremu i lansiraju arhivsku kolekciju nastupa

Sonic Youth spremaju se objaviti svoju opsežnu arhivsku live kolekciju nastupa kojima će popratiti obilježavanje 30. obljetnice kultnog studijskog izdanja ‘Daydream Nation’

  • 6
    Shares
Sonic Youth – Kim Gordon i Thurston Moore (Foto: Wikipedia)

Izbaciti će se ukupno šest izdanja što audio što video koncerata. Riječ je o nastupima u Chicagu, u dva navrata, 1988. i 2002., zatim berlinski koncert 2009., nastup s bruklinškog Williamsburg Waterfronta 2011. te koncert u legendarnom CBGB-u, u New Yorku, 1988. godine. U audio i video formatu izdati će se i izvođenje čitavog albuma “Daydream Nation” na ABC1, u Glasgowu, u Škotskoj, 2007. godine. Sva spomenuta izdanja možete pribaviti na sljedećem linku.

Bend će, u sklopu obljetnice, rasprodati i čitavi niz tour i studio opreme. Riječ je o više od 200 komada raznih pojačala, pedala i gitara koje su koristili u periodu od 1988. do 2011. godine. Također, diljem SAD-a će se emitirati i projekcije koncertnog filma kojeg je na gorespomenutom nastupu u Glasgowu režirao mitski autor Rolling Stonea, Lester Bangs.

U priopćenju za medije bubnjar Sonic Youtha, Steve Shelley, izjavio je: “Kroz godine i kako smo se mijenjali, bilježili smo naše nastupe uživo onoliko često koliko smo mogli, na kasetama, na DAT-ovima, CD-ima itd. Osim toga, prikupili smo snimke naših fanova, zaboravljene bootlegove i sve što smo mogli dobiti. Sada smo u mogućnosti održavati arhivu od stotina sati Sonic Youth koncerata i naprosto želimo podijeliti neke od naših favorita.”

  • 6
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X