V.B.Z. otvorio najveću knjižaru u Hrvatskoj na riječkom Korzu

Danas je svečano otvorena nova knjižara V.B.Z.-a u srcu Rijeke, na prestižnoj adresi Korzo 9, u zgradi Karoline Riječke. Otvorenje ove knjižare, koja je ujedno i najveća u Hrvatskoj, okupilo je brojne ljubitelje knjiga, autore i istaknute goste.

Gradonačelnik Marko Flipović, Tea Tulić, Mladen Zatezalo i Enver Krivac (Foto: Tanja Kanazir, VBZ)

Svečanost otvorenja započela je u 11 sati, a prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, direktor V.B.Z.-a Mladen Zatezalo te riječka autorica Tea Tulić, dobitnica nagrade tportala za najbolji roman, uz moderatora, riječkog multimedijalnog umjetnika Envera Krivca. Gradonačelnik Filipović izrazio je zadovoljstvo što Rijeka postaje predvodnica knjižarstva u zemlji s ovom impresivnom knjižarom koja nudi više od 25.000 naslova te je istaknuo da je Rijeka uvijek bila poznata po svojoj bogatoj kulturnoj tradiciji i da je predvodnica u stopi čitanosti u zemlji. Zahvalio je V.B.Z.-u što je prepoznao važnost Rijeke kao književno umjetničkog kulturnog središta.

Direktor Mladen Zatezalo naglasio je da je danas poseban dan za sve djelatnike V.B.Z.-a: „Otvorenje ove knjižare rezultat je dugogodišnjeg rada, predanosti i ljubavi prema knjigama. Misija V.B.Z.-a je uvijek bila promicanje kulture čitanja i stvaranje prostora gdje se ideje susreću i razvijaju. Želja V.B.Z.-a bila je stvoriti mjesto gdje će se svi ljubitelji knjiga osjećati dobrodošlo i inspirirano.” Zahvalio je svima koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta, a posebno Gradu Rijeci.

Na otvorenju knjižare bili su bivši gradonačelnik Vojko Obersnel, riječki autori Željka Horvat Čeč, Vlado Simcich Vava, Zoran Žmirić, kulturni djelatnici Gordana Brkić Žagar, Mladen Urem, Damir Bralić, kazališna umjetnica Denis Kirinčić i mnogi drugi.

Nova knjižara V.B.Z.-a prostire se na dvije etaže i 1200 četvornih metara te nudi bogat asortiman knjiga svih žanrova. Osim širokog izbora domaćih i stranih naslova, posjetitelji mogu pronaći ploče i raznovrsne proizvode za ljubitelje glazbe te suvenire i rukotvorine lokalnih umjetnika i obrtnika. Prostor knjižare predviđen je i za izložbe, književna događanja te dječje radionice i predstavljanja, što ga čini kulturnim centrom u samom srcu Rijeke.

Najavljeno gostovanje Aleksandra Hemona

Već u ponedjeljak 8. srpnja, u 19.30 sati, knjižara će ugostiti prvog velikog autora, bosansko-američkog pisca Aleksandra Hemona, koji će predstaviti svoj novi roman „Bejturan i ruža”. Ovaj događaj označava početak niza književnih i kulturnih aktivnosti koje će se redovito održavati u knjižari.

Uz svečano otvorenje, posjetitelji su mogli uživati u posebnim popustima i promocijama, a za sve prisutne priređen je i domjenak.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X