Vampire Weekend svirali na studentskom mitingu podrške Sandersu koji im se pridružio na sceni

Na subotnjem predizbornom studentskom mitingu u Iowa Cityju, Vampire Weekend i Dirty Projectros zasvirali su u znak podrške Bernieju Sandersu, a razdragani vermontski senator nije propustio priliku pridružiti im se na pozornici.

Vampire Weekend i Bernie Sanders (Izvor: Youtube)
Vampire Weekend i Bernie Sanders (Izvor: Youtube)

Sve popularniji vermontski senator Bernie Sanders kojega, prema anketama, najviše podržavaju mladi američki glasači, kao i populacija obrazovanih singl žena, na koncertu održanom u čast podrške njegovoj kandidaturi za predsjednika SAD, nije propustio priliku popeti se na pozornicu i uz Vampire Weekend zapjevati “This Land Is Your Land” Woodyja Guthrieja.

Nakon što je Rostam Batmanglij napustio bend zbog solo karijere, Vampire Weekend je nakratko napustio i basist Chris Baio, zbog turneje sa svojim projektom Baio. Kako bi popunili nastalu prazninu, pjevač Ezra Koenig i bubnjar Chris Tomsen pozvali su, osim Dirty Projectors, da im se u pružanju podrške Sandersu pridruži i Iowa Hawkapellas, sveženski acapella sastav Sveučilišta u Iowi, te komičarski duo Lucas Brothers.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DEXAUZrMvSE[/youtube]

Nakon najavnog uvoda dr. Cornela Westa, grupa je prvo izvela “Cape Cod Kwassa Kwassa” Vampire Weekenda, a zatim i “Unbelievers”. Pomalo je smiješno svirati pjesmu naziva “Unbelievers” sa svih strana okružen transparentima “Budućnost u koju treba vjerovati”, rekao je Ezra Koenig okupljenoj gomili, objasnivši kako je dotična pjesma nastala u trenutku frustracije ili nihilizma zbog stanja svijeta. Dodao je kako su vrlo uzbuđeni što sviraju pred Berniejem Sandersom, jer je on čovjek u koga vjeruju i kandidat koji se pojavljuje samo jednom u životu.

Socijalist Bernie Sanders, donedavno posve marginalni demokratski senator, doista je jedinstvena pojava na američkoj političkoj sceni, a sve veća podrška koju uživa među često apolitičnom mladom populacijom, u Americi već poprima fenomenološke razmjere.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X