Vampire Weekend svirali na studentskom mitingu podrške Sandersu koji im se pridružio na sceni

Na subotnjem predizbornom studentskom mitingu u Iowa Cityju, Vampire Weekend i Dirty Projectros zasvirali su u znak podrške Bernieju Sandersu, a razdragani vermontski senator nije propustio priliku pridružiti im se na pozornici.

Vampire Weekend i Bernie Sanders (Izvor: Youtube)
Vampire Weekend i Bernie Sanders (Izvor: Youtube)

Sve popularniji vermontski senator Bernie Sanders kojega, prema anketama, najviše podržavaju mladi američki glasači, kao i populacija obrazovanih singl žena, na koncertu održanom u čast podrške njegovoj kandidaturi za predsjednika SAD, nije propustio priliku popeti se na pozornicu i uz Vampire Weekend zapjevati “This Land Is Your Land” Woodyja Guthrieja.

Nakon što je Rostam Batmanglij napustio bend zbog solo karijere, Vampire Weekend je nakratko napustio i basist Chris Baio, zbog turneje sa svojim projektom Baio. Kako bi popunili nastalu prazninu, pjevač Ezra Koenig i bubnjar Chris Tomsen pozvali su, osim Dirty Projectors, da im se u pružanju podrške Sandersu pridruži i Iowa Hawkapellas, sveženski acapella sastav Sveučilišta u Iowi, te komičarski duo Lucas Brothers.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DEXAUZrMvSE[/youtube]

Nakon najavnog uvoda dr. Cornela Westa, grupa je prvo izvela “Cape Cod Kwassa Kwassa” Vampire Weekenda, a zatim i “Unbelievers”. Pomalo je smiješno svirati pjesmu naziva “Unbelievers” sa svih strana okružen transparentima “Budućnost u koju treba vjerovati”, rekao je Ezra Koenig okupljenoj gomili, objasnivši kako je dotična pjesma nastala u trenutku frustracije ili nihilizma zbog stanja svijeta. Dodao je kako su vrlo uzbuđeni što sviraju pred Berniejem Sandersom, jer je on čovjek u koga vjeruju i kandidat koji se pojavljuje samo jednom u životu.

Socijalist Bernie Sanders, donedavno posve marginalni demokratski senator, doista je jedinstvena pojava na američkoj političkoj sceni, a sve veća podrška koju uživa među često apolitičnom mladom populacijom, u Americi već poprima fenomenološke razmjere.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X