Varaždinski Jam Ritual snima na pultu na kojem su radili Bob Marley i Sex Pistols

Bend Jam Ritual ušao je studio kako bi snimio svoj prvi dugosvirajući uradak, a snimat će ga ‘uživo’ po pravilu stare škole i to na pultu na kojem je snimao veliki broj britanski h glazbenika.

Jam Ritual (Foto: facebook/Jam Ritual)

Iako su album najavljivali već duže vrijeme, sada raspolažu s konkretnim datumima i lokacijom snimanja. Studio u kojem će snimiti album, nalazi se u Mostaru, a radi se o MC Pavarotti studiju. Dizajniran je od strane Petera Gabriela (ex.Genesis) i Briana Enoa. Mikseta je zapravo iz Eden-Studija (London) i upravo je na toj opremi snimljen veliki dio britanske rock scene pa samim time i dva materijala U2 i Joe Cockera, ali i album Sex Pistolsa, a opet i jedan od zadnjih snimaka Boba Marleya. Dakle, „stol“ ima svoj pedigre.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KieaX45QTig[/youtube]

Taj studio su odabrali i zbog odličnog live room-a od 150 kvadratnih metara koji je dizajniran upravo za old school rock zvuk. Snimanje počinje 28. veljače, tj. danas. Kako ističu, nadaju se da će opravdati toliko „kašnjenje“ jer prije svega, odlučili su da prvi album rade isključivo na najvišem nivou, a to zahtjeva puno vremena i truda. Samo snimanje trajati će 10-ak dana, nakon čega slijedi obrada zvuka (mix i mastering) na kojem će raditi eksperti za taj dio posla, Ivan Ban-Bancha i Matko Grgas. Naziv albuma je „Greasebucket“, što metaforički označava punoću odnosno masnoću zvuka kojoj teže, a sastojat će se od 10 pjesama. Ipak sviraju R’n’R koji sam po sebi ne može biti mekan. Odlučili su se za čvrsti i homogeni klasični rock sound bez previše kompliciranja i tome će težiti. Naravno, bit će 5 potpuno novih pjesama koje javnost za sada nije imala prilike čuti no i do sada izdane pjesme dobit će novo, pomalo izmijenjeno ruho. Moći će se čuti i dionice iz nekih drugih žanrova glazbe tako da pretpostavljamo da će na albumu svako naći nešto za sebe,ali i dalje je to Rock ‘n’ Roll. Nakon izlaska iz studija odmah kreću s probama za koncerte i početkom travnja sa već dogovorenim nastupima u Rijeci i Zagrebu.

Uskoro bi se lista koncerata lagano trebala dodatno popunjavati. U međuvremenu, dok će se obavljati završna obrada albuma, imaju u planu redovito svirati, a i u toku je realizacija inozemnih nastupa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X