Vava promovirao vinilno izdanje albuma ‘Cinemascope Blues’

Riječki gitarist Vava predstavio je svoj novi album, vinilni ‘Cinemascope blues’, srijedu u Dallasovom shopu u Zagrebu. Bivši gitaris Laufera odlučio je kako je u cijeloj priči CD format suvišan. ‘Cinemascope Blues’, objavljen je na vinilu uz koji ide i šifra za jednokratni kvalitetni mp3 download albuma.

Vava na promociji albuma 'Cinemascope Blues' (Foto: Goran Berović)

”Cinemascope Blues” je crossover zamišljene filmske glazbe s eklektičnim elementima bluza i zadnji je takav Vavin proizvod iz serijala ambijentalne trilogije. Produkciju potpisuje, uz samog autora, i Matej Zec, gitarist grupa Let3 i Morso.

”Cinemascope Blues” sadrži osam tema, a sve prožima ujednačeni crossover filmske glazbe i bluzerskog gitarskog ugođaja.

Vlado Simcich Vava riječki je gitarist, autor i producent koji je, osim po svojim samostalnim izdanjima, poznat i  po djelovanju u grupi Laufer u njihovom najintenzivnijem razdoblju. Ostvario je i brojne uspješne suradnje sa grupama En Face i Blagdan Band,  sa Damirom Urbanom, te sa grupom E.N.I. kao autor hitova ”Oči su ti ocean”, ”Polaroid”, ”Crna kutija”, ”Jezero od mlijeka”, ”Ostavljam ti usne”…

Promocija Vavinog albuma Cinemascope Blues (Foto: Goran Berović)

Uz brojne suradnje, Vava je samostalno izdao četiri albuma: ”Del Mono”– album dueta, među ostalima sa Damirom Urbanom, Ivanom Dečakom (Vatra), Ivom Močibob (E.N.I.), Meri Trošelj, Aljošom Šerićem (Pavel) i drugima; ‘‘Soundtrack”; ”Poljubac je izdaja” i aktualni  vinilni ”Cinemascope Blues”, te 7-inčni sinlg ”Summertime/Also Sprach Zarathustra”.

Turneja, u trajanju od 18 mjeseci, pod nazivom Absolutely Uncool&Charmless, na kojoj će biti predstavljeni ravnopravno svi dosadašnji nosači zvuka, započet će u veljači ove godine koncertom u Rijeci.

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a
Idi na Vrh
X