Velike promjene u dodjeli Oscara: nova kategorija, drugačiji show, ceremonija već početkom veljače

Planirane promjene slijede nakon povijesno niske gledanosti ove godine.

Logotip Oscara (izvor: RDD)

Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti najavila je promjene u ceremoniji dodjele Oscara, prvi put od 2001. godine, kada je uvedena kategorija za najbolji animirani film. Od 2019. godine, u paleti kategorija, nadodati će se još jedna – ona za dostignuće u popularnom filmu.

Iako, brojke pokazuju da je ovogodišnja dodjela Oscara bila najniža u povijesti, pa je nekakva promjena samorazumljiva, mnogi na društvenim mrežama smatraju da je uvođenje nove kategorije ustvari ustupak filmu Black Panther, po kvaliteti nedovoljnom da osvoji bilo kakvu značajniju nagradu, ali relevantnom da ponese prvog Oscara za dostignuće u popularnom filmu.

Osim nove kategorije, Akademija je od ove godine odlučila “prezentirati i globalno dostupniji trosatni prijenos ceremonije”. Dakle, u pokušaju da “kvalitetom” koncentrira ceremoniju, nižeprofilne kategorije dodjeljivat će se za vrijeme reklama, a editirani trenutci dodjele Oscara tim “nižim” kategorijama emitirati će se poslije glavnog showa.

No, ni to nije jedina promjena. Ne sljedeća, ali dodjela 2020. godine, početi će bitno ranije u mjesecu kao i sve dodjele nakon te. Barem do nove promjene. Podsjećamo, inače je dodjela Oscara redovito bila rezervirana za kasniju veljaču, a sada je vodstvo Akademije odlučilo rezervirati ranije dane u mjesecu pa će tako, recimo, ceremonija 2020. godine početi 9. veljače.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X