Veliko slavlje 40 godina zagrebačkoga KSET-a

Klub KSET ove godine slavi svoj 40. rođendan, a direkcija kluba slavlje je odlučila napraviti tokom cijele godine. Uz uobičajenu koncertnu ponudu i programe poput slušaonica, radionica, predstava i školica, program Kluba ove godine obilježit će i serija rođendanskih koncerata renomiranih izvođača koji su ostavili snažan trag na taj studentski klub tokom godina.

40 godina zagrebačkog kluba KSET
40 godina zagrebačkog kluba KSET

Na mjestu bivše kotlovnice tadašnjeg Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu smjestio se studentski klub koji od samih početaka osvaja srca mnogih generacija studenata i zaljubljenika u glazbu, a ove godine slavi punih 40 godina. Slavlje rođendana KSET-ovci su odlučili obilježiti kroz cijelu godinu, serijom rođendanskih koncerata, ali i slušaonicama, predstavama, predavanjima i mnogim drugim programima.

Od 1976. godine KSET je postao kultno okupljalište zagrebačke alternativne scene, utočište dobre glazbe i najdraže mjesto za popiti kavu, odigrati partiju šaha ili predahnuti nakon predavanja. Iz puke ideje da se stvori zajednica koja bi dovela i cure na faks, nastao je puno širi koncept koji je Klubu priskrbio titulu najstarijeg studentskog kluba na ovim prostorima.

KSET je često bio ispred svog vremena, a njegova posebnost uočena je već 80-ih kada je postao omiljeno mjesto za izlaske. Kvalitetom zvuka i pozamašnom kolekcijom vinyla, na svojim slušaonicama KSET-ovci su jedini puštali glazbu koja se nigdje drugdje nije mogla čuti, a prvi su u Zagrebu počeli i s organizacijom videoslušaonica.

U svojih 40 godina postojanja, KSET je ugostio brojne domaće i inozemne renomirane izvođače kao što su Zabranjeno Pušenje, Hladno pivo, The Bambi Molesters, Tamara Obrovac, Vještice, The National, Russian Circles, The Mars Volta, Napalm Death, The Real McKenzies, Future Islands i mnogi drugi, a bio je i odskočna daska demo bendovima koji su s vremenom dobili svoju zvijezdu na glazbenoj sceni. KSET je ujedno i organizator najveće Brucošijade FER-a, Job Faira (sajma poslova), kao i brojnih radionica, predstava, tečajeva i školica.

Iako su kroz KSET prošle generacije i generacije studenata, on nikada nije bio samo običan klub niti birtija. Klub od početka funkcionira na volonterskoj bazi, a u njemu se s godinama stvorila velika zajednica entuzijasta, koja danas broji gotovo 300 aktivnih članova u 9 sekcija. U Klubu su mnogi stekli znanja koja život vrijede, a KSET je s vremenom postao i mjesto gdje su se razvila brojna prijateljstva, poznanstva i ljubavi – mjesto kojeg se rado prisjećaju ne samo FER-ovci nego i studenti drugih fakulteta.

Za klub ovakvog koncepta 40 nije samo broj, već jedna karika koja čini povijest. Stoga su KSET-ovci svoj rođendan odlučili proslaviti kroz cijelu godinu, a uz stalnu ponudu Kluba, na repertoaru će se naći i serija rođendanskih koncerata izvođača koji su snažno utjecali na Klub kao takav.

Jedno od imena koja predvode slavlju je TBF koji će održati koncert 19. veljače. Budući da i sami imaju nekoliko godina iza sebe, KSET-ovci su ih imali zadovoljstvo ugostiti mnogo puta, pa tako i 2002. povodom 10 godina postojanja, a njihov unplugged koncert i nekoliko gostovanja na Brucošijadi FER-a samo su neki od nastupa koji su obilježili njihov rad u KSET-u.

Bend koji svira rokenrol za sva vremena u KSET-u je prvi puta nastupao 1988. godine, a s nedavno proslavljenih 30 godina postojanja, vraća se zakuhati atmosferu. 12. ožujka očekuje nas nastup Psihomodo popa, a ubrzo nakon njih slijede zagrebački stoner miljenici She Loves Pablo, koji će u KSET-u nastupiti 18. i 19. ožujka i ujedno proslaviti svoju 10. godišnjicu postojanja.

Dnevne ulaznice za She Loves Pablo u prodaji su po 30 kuna, a dvodnevne po 45 kuna u Dirty Old Shopu i KSET-u. Cijena karata za TBF iznositi će 60 kuna u pretprodaji i 75 kuna na dan koncerta.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X