Vinil se vraća na radio, ali samo na jedan dan

Britanski glazbeni radio BBC Radio 6 najavio je kako će prvog dana u Novoj 2012. godini puštati glazbu isključivo s vinilnih ploča i singlica.

Vinilne ploče (Foto: Wikipedia)

Radio postaje su tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća gramofone u svojim studijima zamijenile CD playerima, a kasnije s potpuno digitaliziranim play listama. BBC Radio 6 odlučio je napraviti iznimku i na jedan dan podsjetiti svoje slušatelje na staru glazbenu tehnologiju koja je mnogima i dan danas najviše prirasla srcu. Za 1. siječnja 2012. prašinu sa svojih gramofona izbrisat će Jarvis Cocker i Guy Garvey, a pridružit će im se i Don Letts koji će za tu posebnu prigodu na radio donijeti i dio svoje kolekcije sedam inčnih singlica.

Šefovi BBC Radija 6 odlučili su vratiti sat unazad i jedan dan posvetiti nekad najpopularnijem nosaču zvuka. Paul Rodgers, urednik stanice, za tu je prigodu izjavio: „U svijetu u kojem dominiraju digitalni nosači glazbe, vinil je i dalje format koji je najbliži srcu mnogim ljubiteljima glazbe, a stalno povećanje prodaje istog govori u prilog tomu da je nepravedno otpisan prerano.“

Društvu uglednih glazbenih zvijezda pridružit će se i Richard Hawley kao voditelj, a kao gosti su najavljeni Arctic Monkeys i Radiohead.  Glavna tema razgovora naravno bit će vinilna ploča. Dance DJ i producent Andrew Weatherall i pjevačica Cerys Matthews koji na BBC Radio 6 imaju svoje emisije će se također pridružiti „vinilfestu“ u svojim terminima.

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a
Idi na Vrh
X