‘Vlado i Dado’ – suradnja Vlade Kreslina i Damira Imamovića

‘Vlado i Dado’ ime je nove pjesme koju zajednički potpisuju Damir Imamović, jedan od predstavnika nove generacije izvođača i interpretatora sevdalinki, i cijenjeni slovenski kantautor Vlado Kreslin.

Damir Imamović i Vlado Kreslin
Damir Imamović i Vlado Kreslin

Pjesma je nastala kao logičan slijed druženja ove dvojice velikih folk imena naših prostora, a prvi put je izvedena na tradicionalnim koncertima Vlade Kreslina u ljubljanskom Cankarjevom domu prošle godine.

Krajem studenog bit će objavljen novi Kreslinov album imena ”Če bi se midva kdaj srečala” na kojem će, između ostalih, biti objavljena i ova pjesma. Singl ”Vlado i Dado” producirao je Chris Eckman, frontmen američke grupe The Walkabouts.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=72Z9yLWvpQI[/youtube]

S obzirom da se u novoj suradnji isprepliću Imamovićev utjecaj sarajevskih sevdalinki i prepoznatljivi folk tonovi prekmurskog Kreslina, videospot je, logično, snimljen u Sarajevu i Ljubljani.

Vlado Kreslin već više od dva desetljeća zasluženo uživa status vodećeg slovenskog kantautora, te pripada najistaknutijim i najplodnijim imenima slovenske glazbene ali i kulturne scene, a prije dvije godine u Hrvatskoj je objavio svoj antologijski album ”Umjesto koga roža cveti”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X