‘Vlado i Dado’ – suradnja Vlade Kreslina i Damira Imamovića

‘Vlado i Dado’ ime je nove pjesme koju zajednički potpisuju Damir Imamović, jedan od predstavnika nove generacije izvođača i interpretatora sevdalinki, i cijenjeni slovenski kantautor Vlado Kreslin.

Damir Imamović i Vlado Kreslin
Damir Imamović i Vlado Kreslin

Pjesma je nastala kao logičan slijed druženja ove dvojice velikih folk imena naših prostora, a prvi put je izvedena na tradicionalnim koncertima Vlade Kreslina u ljubljanskom Cankarjevom domu prošle godine.

Krajem studenog bit će objavljen novi Kreslinov album imena ”Če bi se midva kdaj srečala” na kojem će, između ostalih, biti objavljena i ova pjesma. Singl ”Vlado i Dado” producirao je Chris Eckman, frontmen američke grupe The Walkabouts.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=72Z9yLWvpQI[/youtube]

S obzirom da se u novoj suradnji isprepliću Imamovićev utjecaj sarajevskih sevdalinki i prepoznatljivi folk tonovi prekmurskog Kreslina, videospot je, logično, snimljen u Sarajevu i Ljubljani.

Vlado Kreslin već više od dva desetljeća zasluženo uživa status vodećeg slovenskog kantautora, te pripada najistaknutijim i najplodnijim imenima slovenske glazbene ali i kulturne scene, a prije dvije godine u Hrvatskoj je objavio svoj antologijski album ”Umjesto koga roža cveti”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X