Vlado Martek stavlja točku na ‘i’ ovogodišnjeg programa 16. INmusic festivala

Suradnja s jednim od najvažnijih suvremenih umjetnika zaokružuje bogat umjetnički program nadolazećeg 16. INmusic festivala.

Vlado Martek ‘Umjetnost nema alternative’

Vlado Martek je pjesnik i umjetnik. Rođen je 1951. godine u Zagrebu. Diplomirao je književnost i filozofiju na Sveučilištu u Zagrebu. Autor je velikoga broja izložbi, instalacija, agitacija, grafita, crteža, grafika, slika i kolaža naglašene autorefleksivnosti i tekstualizma. Autor je i niz pjesničkih zbirki i knjiga eseja. Bio je pripadnik Grupe šestorice autora, skupine umjetnika koja je producirala značajne radove u i o javnom prostoru Zagreba. Djela Vlade Marteka nalaze u mnogim zbirkama, uključujući neke od najznačajnijih muzejskih ustanova poput Centra Pompidou u Parizu i Muzeja moderne umjetnosti (MOMA) u New Yorku. Svjetski poznat po svojim pjesničkim i političkim agitacijama i pozivima na čitanje poezije, kroz formu ulične umjetnosti i osvajanje javnog prostora, u sklopu INmusic festivala #16 Vlado Martek predstavlja agitacije ‘Les Artistes­-aux Armes’ (Pariz, 1982.) i ‘Umjetnost nema alternative’ (Zagreb, 1986.) kao uvodne poruke u glazbeni program na pozornicama INmusic festivala #16.

Gostovanje Vlade Marteka upotpunjuje niz već najavljenih novih i nastavljenih suradnji s umjetnicima, udrugama, institucijama i organizacijama u nezavisnoj kulturi koje svojim neumornim djelovanjem oblikuju društvo i doprinose razvoju zdravih odnosa unutar lokalnih zajednica – od udruge i festivala Superval, obrazovnog programa Škola i zajednica i Instituta za društvena istraživanja, Minikultura programa i likovnih radionica za najmlađe pod vodstvom kreativnog studija Centar pažnje, sve do programskih suradnji s kultnim zagrebačkim rock klubovima KSET, Močvara, Tvornica Kulture, Vintage Industrial Bar, Dva Osam i AKC Attack, kao i suradnje s programima Žedno uho i Dostva zvuka. INmusic festival #16 temu povratničkog izdanja festivala nalazi u antičkom razumjevanju festivala kao okupljanju šire zajednice oko vrijednosti koje ju čine i do kojih joj je stalo – pri tome se vidi ključna uloga umjetnosti i važnost njezinog iskoraka u društvenu svakodnevicu i javne prostore.

INmusic festival #16 održati će se od 24. do 26. lipnja 2024. na dobro poznatoj lokaciji Otoka hrvatske mladeži na zagrebačkom Jarunu. Trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #16 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od samo 109 EUR (+ troškovi transakcije) te u Dirty Old Shopu (Tratinska 34, Zagreb) po cijeni od 109 EUR, dok su sedmodnevne kamperske ulaznice za samo 49 EUR (+ troškovi transakcije) dostupne isključivo putem službenog festivalskog webshopa. Ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica dostupan je isključivo putem službenog festivalskog webshopa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X