Kome ‘U2 Dnevnik’ ide pod bor

Bogato opremljena i ilustrirana knjiga ‘U2 Dnevnik’ autora Matta McGeeja objavljena u izdanju Menarta dobar je poklon za blagdansko vrijeme. Želite li je pokloniti sebi ili nekome vama značajnom – vaš je izbor. Mi smo podjelili jedan primjerak.

'Dnevnik U2' - Matt McGee

– Larry je u maloj kuhinji postavio bubnjeve. Bilo je ondje još nekoliko dečki. Dave Evans, koji je izgledao prilično inteligentno, a imao samo petnaest godina. Njegov brat Dick, koji je izgledao još inteligentnije sam napravio gitaru. On je bio nuklearni fizičar, pravi genijalac…“  – to je samo dio sjećanja slavnog Bona na prvi dan koji je proveo s članovima U2.

To je također samo jedna od pregršt informacija objavljenih u novoj knjizi. Knjiga je koncipirana kao dnevnik grupe koji počinje od davne 1950. godine i to s pričom o Paulu Hewsonu.
Autor smatra da kako biste uistinu razumjeli  U2, morate razumjeti Prijateljstvo, Vjeru, Srce i Dušu, Raj i Pakao, Dječaštvo, Duh, Smrt, Ambiciju, Ironiju, Europu i Ameriku, Dublin, Punk Rock….i još mnogo mnogo toga.

“Oni su bend čija su se tri člana na putovanjima između dva koncerta zabavljali čitajući Bibliju u stražnjem dijelu autobusa. Oni su bend koji je u svojim 30-ima najvećom sablazni smatrao uhićenje basista zbog posjedovanja 19 grama marihuane i njegovo propuštanje koncerta zbog mamurluka četiri godine poslije.”

Autor knjige obožava U2 od kada je na Radiju čuo „I Will Follow“. Stoga je odlučio prikazati život i karijeru grupe iz perspektive obožavatelja i otkriti neke detalje koji još nikada nisu objavljeni. Premda nije razgovarao s članovima grupe, razgovarao je s njihovim bliskim suradnicima koji su mu pomogli u stvaranju knjige.  A kako su iz male kuhinje uspjeli postati jedan od najpopularnijih bendova na svijetu saznajte kroz kronologiju njihove karijere na više od 300 stranica.

Odgovor na malu mozgalicu: September, October, November, December – koji mjesec je značajan za U2? je October, jer je to naravno naziv albuma grupe, koji je u mnogo čemu bio prekretnički na početku karijere, a knjigu je dobila Maja Winkler iz Zagreba.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X