Watersu uručen Porin za posebna postignuća u glazbi

Nagrada od bračkog kamena za autora slavnog ‘Zida’.

Rogeru Watersu uručen Porin (Foto: Porin.hr)

Institut hrvatske glazbe i Diskografska nagrada Porin u srijedu 13. travnja su uoči rasprodanog koncerta u zagrebačkoj Areni Rogeru Watersu dodijelili Porin za posebna postignuća u glazbi.

“Jako mi se sviđa Porin, nosim ga kući gdje ću ga pažljivo čuvati. Ovo je velika čast, zahvaljujem na njoj svim ljudima u Hrvatskoj. Žao mi je što sam ovako kratko pričao, ali žurim na koncert!”, rekao je slavni glazbenik unatoč tome što izbjegava pričati nekoliko minuta prije koncerta.

“To je novitet unutar sustava naše najuglednije glazbene nagrade i prvi takav Porin dodijeljen nekom stranom glazbeniku izvan glasačkih
kategorija. Glazbeni rad Rogera Watersa inspiracija je glazbenicima cijelog svijeta pa tako i Hrvatske. Zato je odluka o ovom iznimnom Porinu bila jednoglasna- rekao je Siniša Bizović, direktor Diskografske nagrade Porin koji je osobno Wateru uručio Porin.

“Watersov Porin je ujedno prvi u povijesti izrađen Porin od bračkog kamena, i nosi oznaku 01/90. Toliko će ih biti izrađeno u klesarskoj radionici u Pućišćima na Braču. Sve statue koje ćemo dodijeliti ove godine bit će napravljene od tog plemenitog materijala”, dodao je Bizović.

Saznajte više:

Masovni prosvjed: Roger Waters i 17 tisuća ljudi rušilo kapitalizam

‘The Wall’ – subverzivno djelo koje je postalo mainstream

Fotogalerija s koncerta Roger Waters ‘The Wall’

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X