Willie Nelson: Legalizacija trave je spašavanje života

U intervjuu za Guardian country legenda Willie Nelson između ostalog izrazio je i svoje stavove naspram legalizacije marihuane.

Willie Nelson (Foto: Wikipedia)

“Legalizacija se mora dogoditi jer trebamo novac, pa zašto da ga dajemo kriminalcima? Većina ljudi je upućena u to da marihuana nije smrtonosna poput kokaina i cigareta. Moja mama, tata i pola obitelji su umrli zbog cigareta tako da mi nemojte pričati o brizi za zdravlje kao protuargument legalizaciji trave. Ja sam kao kanarinac u rudniku i još sam zdrav, a da sam ostao s alkoholom bio bi sada ili mrtav ili negdje u zatvoru.”, izjavio je Willie Nelson za Guardian.

Dobitnik sedam Grammyja s preko 200 objavljenih albuma Nelson je 2010. godine bio u zatvoru upravo zbog posjedovanja marihuane.

“Kada bismo sve legalizirali uštedjeli bi strahovito puno novaca, ali i života. Oporezivanjem i regulacijom droge kao što su to učinili u nekim drugim dijelovima svijeta, bilo bi nam puno bolje.”, zaključio je pjevač.

Početkom mjeseca odbio je biti podrška Roseanne Barr (proslavila se serijom “Roseanne”) i njenoj Zelenoj stranci u predsjedničkoj utrci. Snoop Dogga međutim nije odbio pa je njihova pro kanabis pjesma “Roll Me Up” u eteru već mjesec dana, od 21. travnja.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X