Willie Nelson najavljuje novu knjigu o dugogodišnjem bubnjaru Paulu Englishu

‘Me and Paul: Untold Tales of a Fabled Friendship’ prikazuje Nelsonovo 70-godišnje partnerstvo s Englishom, njegovim najbližim prijateljem, računovođom i bivšim tjelohraniteljem.

Me And Paul (foto: Harper Horizon)

Willie Nelson je najavio novu knjigu pod nazivom “Me and Paul: Untold Tales of a Fabled Friendship”, koju 20. rujna objavljuje Harper Horizon. Knjiga opisuje Nelsonovo dugogodišnje prijateljstvo s Paulom Englishom koji je igrao brojne uloge kao Nelsonov bubnjar, tjelohranitelj, računovođa turneje i “anđeo čuvar”, kako navodi pjevač. Nelson je napisao knjigu s glazbenim novinarom Davidom Ritzom, koji je s kantautorom surađivao na “It’s a Long Story: My Life and Me” (2015.) i “Sister Bobbie: True Tales of the Family Band” iz 2020. godine.

Nelson i English prvi put su svirali zajedno u Fort Worthu u Teksasu davne 1955., započevši zajedničko prijateljstvo koje će trajati 70 godina, sve do Englishove smrti prije dvije godine. “Godine 2020. ostavio me moj najbliži prijatelj”, napisao je Nelson u uvodu knjige. Nastavlja:

“Misija ove knjige je vratiti ga…. Zašto smo Paul i ja bili tako odani jedno drugome? Dobro pitanje. To je još jedan razlog zašto sam napisao ovu knjigu – da pokažem mističnu vezu između mene i Paula… Bilo je kao da sam ga poznavao prije nego što smo se ikada sreli. I sada kada je otišao, još uvijek je tu. Još uvijek me poznaje. On i dalje živi u mom srcu i u srcima svih čije je živote dotaknuo. Još nešto o Paulu: dugujem mu puno vremena. Čovjek mi je spasio život više puta nego što pamtim… Kažu da dobar prijatelj zna sve vaše najbolje priče, ali najbolji prijatelj ih je proživio s vama. Pa, to smo bili mi…. U The Willie Nelson Family, on je bio u središtu. Ja sam bio frontman benda, ali on je bio frontman mog života. Bio je tata medvjed, veliki brat, mudri ujak, čovjek s novcem, čovjek s torbom, sklapatelj poslova, i najoštriji strijelac najljubaznijeg srca.”

Nelson dodaje: “Postoji nešto u mom prijateljstvu s Paulom što me podsjeća na Toma Sawyera i Hucka Finna. Tom je bio civiliziraniji, a Huck divlji. Iako sam s 22 godine bio prilično divlji, morao bih reći da je Paul bio gori. Poput Toma i Hucka, postali smo tim. Ništa nas nije moglo ikada razdvojiti. Ako netko pokuša ispričati moju priču, a da Paula ne stavi uz mene, nemojte se truditi čitati je.”

U knjizi pratimo Nelsonovu karijeru od njegovih korijena u Fort Worthu 1950-ih do osnivanja Farm Aida 1980-ih i dalje. (English je godinama služio kao blagajnik Farm Aida.) Nelson je prvi ovjekovječio Englisha svojom pjesmom “Me & Paul” iz 1971. “Imam pjesmu koja moli da bude knjiga i knjigu koja moli da se čita kao pjesma”, rekao je Nelson u priopćenju za javnost. (Nelson je također objavio album pod nazivom “Me & Paul” 1985. godine. Na poleđini albuma nalazi se kolaž portreta dvojice prijatelja.)

Prošle godine Nelson je sa svojom pokojnom sestrom Bobbie izdao LP “The Willie Nelson Family”. English je na njemu snimio četiri pjesme: “Heaven and Hell,” “Kneel at the Feet of Jesus”, “Laying My Burdens Down” i “Family Bible”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X