Yola Yola singlom ‘Glas usred tišine’ najavljuje debitantski album

Grupa trenutno radi na finaliziranju albuma koji će sadržavati devet pjesama od kojih je šest novih, a preostale tri nove verzije pjesama koje su svirali u devedesetima.

Yola Yola “Grad usred tišine”

Zagrebačka rock petorka Yola Yola objavila je digitalni singl „Glas usred tišine“ kojim najavljuje izlazak debitantskog albuma.

Riječ je o bendu osnovanom još početkom devedesetih kada su izdali i promo kasetu sa dvije pjesme („Rosemary“ i „Ako želiš“) na kojima je gostovao Renato Metessi. Četvrt stoljeća nakon što su prestali s radom, 2019. se godine vraćaju na scenu u istoj postavi koju sačinjavaju Saša Radusin (vokal), Miroslav Miljković (gitara), Miro Labus (gitara, usna harmonika i prateći vokal), Goran Polak (bas) i Slaven Jakšić (bubnjevi).

Poslije ponovnog okupljanja objavili su na probi snimljenu devetominutnu pjesmu „Rijeko Savo ja sam lud“ kojom su se uključili u europsku kampanju „Save the Blue Heart of Europe“ i koja se našla i na kompilaciji „24. HGF – Najbolje od demo scene 2020“.

Grupa trenutno radi na finaliziranju albuma koji će sadržavati devet pjesama od kojih je šest novih, a preostale tri nove verzije pjesama koje su svirali u devedesetima. Album bi ove godine trebao biti snimljen i poslan na štampanje (bit će objavljen na vinilu), a pripremaju se i za koncertne aktivnosti.

Spomenimo i da svi članovi Yola Yole sudjeluju na projektu Stražarni lopov i dobri ljudi, čiji je album „Hodam, gledam, prolazim“ nakon vinilnog nedavno dobio i svoje CD izdanje.

 

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X