Yoshka, zagrebačka glazbenica indijanskih korijena predstavlja svoj prvi singl ‘Turn Back Time’

Yoshka je novo ime na hrvatskoj kantautorskoj sceni. Svestrana glazbenica i skladateljica iz Zagreba predstavlja novi singl ‘Turn back time’ za koji je napisala tekst i glazbu, a aranžer i producent pjesme je Marin Hraščanec. ‘Turn back time’ je ljubavna pjesma puna prisjećanja, topline, ali i pomiješanih osjećaja. U njoj se pitam kakva bi bila…

Yoshka (foto: Melani Krog)

Yoshka je novo ime na hrvatskoj kantautorskoj sceni. Svestrana glazbenica i skladateljica iz Zagreba predstavlja novi singl ‘Turn back time’ za koji je napisala tekst i glazbu, a aranžer i producent pjesme je Marin Hraščanec.

‘Turn back time’ je ljubavna pjesma puna prisjećanja, topline, ali i pomiješanih osjećaja. U njoj se pitam kakva bi bila sadašnjost da sam u prošlosti donosila drugačije odluke, ali sada znam da ne bih ništa mijenjala, sve je baš onako kako je trebalo biti,’ rekla je Yoshka. Videospot za pjesmu ‘Turn Back Time’ snimio je i režirao Dinko Šimac.

Yoshka strast prema glazbi i plesu gaji još od malih nogu kada se bavila baletom i suvremenim plesom. Rođena je u Barceloni, a u Beogradu je živjela do početka 90-ih. U Zagrebu je završila srednju glazbenu školu i fakultet, a trenutno radi kao profesorica glazbene kulture u Osnovnoj školi bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Odrastala je uz klasičnu glazbu, a kao tinejdžerica uz Led Zeppelin, Supertramp, Crosby, Stills, Nash and Young i Joan Baez. “Osim klasike koju obožavam, danas slušam pop – rock i elektroniku, te kantautorice Tracy Chapman, Annie Lenox, Alanis Morissette, Aliciu Keys… Naravno, pratim i sve aktualne trendove, ali pretežno sam uvijek bila usmjerena na stranu glazbu. U domaćoj glazbi nenadmašan je za mene, i moj veliki uzor – Arsen Dedić. On je savršeno spajao odlične glazbene stihove s odličnom glazbom. – kaže Yoshka.

Glazbeni izričaj koji joj iznimno dobro leži je fado. Izvodila ga je s Jelenom Radan u predstavi ‘Femme Fadal’ Kazališta Knap te na nastupima s gitaristom Pedrom Abreuom. Surađivala je i s gitaristima Goranom Žegarcem te Darkom Nikčevićem u Triju Flamenco, a kasnije i sa sastavom Caiman Verde u kojem je pjevala kubansku glazbu.

“Bila sam sretna što izvodim glazbu koja mi itekako paše i ‘teče mojim venama’. Od djetinjstva posebno volim, između ostalih, gitariste Paca de Luciju i Johna McLaughlina, a i rodila sam se u Španjolskoj, pa je i to bila neka poveznica,” kaže Yoshka koja u sebi nosi gene južnoameričkih Indijanaca jer joj je otac iz Bolivije.

Do sada je nastupala u mnogim klubovima i na raznim manifestacijama, primjerice BP Clubu, Siscia jazz clubu, Cota baru, Subversive Film Festivalu i dr.

Prošle je godine s pjesmom ‘Miruj Zemljo’ nastupila na zagrebačkom Chansonfestu, a u kolovozu ove godine Yoshka će se predstaviti na Večeri novih skladbi festivala Šibenska šansona 2024. s pjesmom ‘Visoko more’.

Yoshkin novi singl ‘Turn Back Time’ objavio je Intek Music, a možete ga slušati na svim glazbenim streaming servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X