YouTube pobrisao više od polovice ‘nasilnih videospotova’, posebno izdvojeni oni iz žanra ‘drill musica’

YouTube je objavio da je s platforme pobrisano više od polovice glazbenih spotova koje su ocijenili kao nasilnima.

  • 3
    Shares
YouTube

Iz YouTubea kažu da su, prilikom brisanja spotova, surađivali i uvažavali savjete Metropolitan Policea u Londonu koji su, kao problematične, posebno izdvojili videospotove iz žanra tzv. “drill musica”. Riječ je o podžanru trap glazbe koji je, prije nego je narastao u Londonu i Velikoj Britaniji, nastao u Chicagu i čikaškoj hip hop sceni.

Za sada je izbrisano više od 30 videospotova, a neki su, doznaje BBC, bili direktno optuženi za porast nasillja u Londonu.

“Bande pokušavaju nadzirati jedni druge snimanjem i sadržajem – ono što izgleda kao glazbeni videozapis zapravo može sadržavati i sadržava eksplicitni jezik s prijetnjama pojedinim bandama”, rekao je Mike West iz Metropolitan Policea BBC-u. “Postoje geste nasilja, ručni signali koji simuliraju pucanje iz vatrenog oružja i grafički opisi onoga što bi oni učinili jedni drugima.”

Podsjećamo, ranije ove godine 17-godišnji reper Junior Simpson dobio je doživotnu kaznu zatvora nakon što je napisao pjesmu o svojem nožu, netom prije nego su on i još trojica izboli 15-godišnjeg Jermaina Goupalla do smrti.

  • 3
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X