YouTube pobrisao više od polovice ‘nasilnih videospotova’, posebno izdvojeni oni iz žanra ‘drill musica’

YouTube je objavio da je s platforme pobrisano više od polovice glazbenih spotova koje su ocijenili kao nasilnima.

YouTube

Iz YouTubea kažu da su, prilikom brisanja spotova, surađivali i uvažavali savjete Metropolitan Policea u Londonu koji su, kao problematične, posebno izdvojili videospotove iz žanra tzv. “drill musica”. Riječ je o podžanru trap glazbe koji je, prije nego je narastao u Londonu i Velikoj Britaniji, nastao u Chicagu i čikaškoj hip hop sceni.

Za sada je izbrisano više od 30 videospotova, a neki su, doznaje BBC, bili direktno optuženi za porast nasillja u Londonu.

“Bande pokušavaju nadzirati jedni druge snimanjem i sadržajem – ono što izgleda kao glazbeni videozapis zapravo može sadržavati i sadržava eksplicitni jezik s prijetnjama pojedinim bandama”, rekao je Mike West iz Metropolitan Policea BBC-u. “Postoje geste nasilja, ručni signali koji simuliraju pucanje iz vatrenog oružja i grafički opisi onoga što bi oni učinili jedni drugima.”

Podsjećamo, ranije ove godine 17-godišnji reper Junior Simpson dobio je doživotnu kaznu zatvora nakon što je napisao pjesmu o svojem nožu, netom prije nego su on i još trojica izboli 15-godišnjeg Jermaina Goupalla do smrti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X