‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’ predstavlja: Klinika Denisa Kataneca ‘Mala snaga II’

Uoči koncerta u sklopu programa Ljeto u MSU, 5. lipnja, Klinika Denisa Kataneca objavljuje spot za pjesmu ‘Mala snaga II’. Spot je nastao je tijekom snimanja ploče ‘Zagreb Calling: Generacija bez refrena’ u zagrebačkom Ksetu, a snimao ga je Bojan Koštić.

Klinika Denisa Kataneca na snimanju kompilacije Zagreb Calling u KSET-u (Foto: Marina Uzelac)

Psihodelični avant folk bend Klinika Denisa Kataneca je četvorka predvođena dečkom iz Dubrave koja melje sve pred sobom i rastavlja vas na komadiće emocijama svih boja. Denis je u zadnjih deset godina, sa svojih desetak albuma postao kultno ime nošeno osebujnim vokalom i začudnim stihovima punim gorčine i neodoljive ljepote. Estetika mraka i lošeg, u novom, blještavom odijelu, dolazi na krilima albuma “Jada Jada” kojeg su kritičari proglasili jednim od najboljih albuma 2020. godine, a koji će krajem lipnja na vinilu biti objavljen za Menart. Bend čine: Branimir Norac, Vinko Vujec, Karlo Cmrk i Denis Katanec.

O samoj pjesmi Denis Katanec govori: “Nastala prema pjesmi kultnog riječkog benda Marinada, ‘Mala Snaga II’ prvo je oživljena u ambijentalnoj pjesmi beznađa zajedno sa Vedranom Peternelom i Pavlom Bojanićem, a u konačnici svoj mir je pronašla u Klinici i njenoj rokenrol provaliji. Manji od zrna pijeska, nebitni, al’ ne i slomljeni odlazimo u bespuće. Janko čeka promjene. Promjena nema.”

Ploča „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ inače okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova, a jedan od primarnih ciljeva Zagreb Callinga je bio pokazati i dokazati da Hrvatska ima nikad jaču, raznovrsniju i talentiraniju alternativnu scenu.

Uz Kliniku Denisa Kataneca, na ploči sviraju i: Žen, Ivan Grobenski, Porto Morto, Sfumato, Truth≠Tribe, Dimitrije Dimitrijević, nemanja, Eine i The Gentleman.

Zagreb Calling – Generacija bez refrena (dizajn: Dejan Kršić)

Pred glazbenicima je niz koncerata na otvorenom, a već sutra, u subotu, 5. lipnja, koncertima Žen, Klinike Denisa Kataneca i Ivana Grobenskog, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti počinje Ljeto u MSU 2021.

Denis Katanec nastup u MSU iščekuje s nestrpljenjem: „Veselimo se da nakon toliko vremena izbacimo svu energiju koju smo zarobili u nama tokom ove dvije grozne godine.“

Zanimljiv audio-vizualni koncert su najavile i Žen: „Jako mi se sviđa spajanje glazbene i svih drugih vrsta umjetnosti, pa su mi koncerti u MSU inače odlična ideja, a pogotovo u ovo ludo doba kada smo svi gladni glazbenih događanja,“, Eva Badanjak.

Ivan Grobenski na koncertu svira cijeli novi album: „Ljeto u MSU čini Zagreb ljeti malo manje depresivnim i zaista je hvalevrijedna inicijativa, pogotovo u ova vremena kad smo tek polako izašli iz pećine.“

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X