Zagreb dobiva novi HNK

Radio808 i klub Booksa pokreću HNK – Hrvatski narodni kviz – koji će unijeti brojne novine u inače vrlo aktivnu zagrebačku kviznu scenu.

Hrvatski narodni kviz organiziraju Booksa i Radio 808

HNK je novi kviz kojeg zajednički organiziraju internetski Radio808 i klub Booksa. Prvi kviz kreće ovaj četvrtak u Booksi i bit će bitno drugačiji od, u Zagrebu jako popularnih, pub kvizova.

HNK je spoj dinamičnog natjecanja i prisnog, zafrkantskog pubovskog štimunga. Format kviza je zapravo televizijski. Natječu se tri osobe i na pitanja se odgovara odmah, usmeno. Kviz će se održavati svaki drugi četvrtak i imat ćemo tri ciklusa od po pet kvizova. Veliko finale bit će u lipnju sljedeće godine, pojašnjavaju organizatori.  Dodaju kako im je namjera bila pokrenuti kvalitetan i zanimljiv zabavni događaj koji će biti jednako aktraktivan i natjecateljima i publici i kojeg će karakterizirati ugodna i opuštena atmosfera.

Kako bi se objedinilo znanje i zabava, rad na prikupljanju i sastavljanju pitanja povjeren je Saši Čobanovu, iskusnom pub kvizašu, čiji je zadatak bio spojiti područje glazbe s područjima opće i ‘kulturne’ kulture. Natjecatelji će na pitanja odgovarati po sistemu ‘najbrži prst’, odnosno javljanjem na tipkala i osim odgovaranja na standardna pitanja, morat će se snaći i u vizualnim i slušnim testovima. HNK će natjecateljima i publici prirediti i neka zabavna iznenađenja, ali koja točno, to organizatori još ne žele otkriti. Nagrade pobjednicima neće biti novčane, ali će svima koji vole izlaziti i koji prate glazbu, film, književnost i kazalište biti vrlo korisne. Osim Radija808 i Bookse, koji su, kako kažu, upogonili mašinu, idejama i tehničkim angažmanom pokretanju HNK-a pridružio se i portal za pop kulturu Ravnododna.com.

Svi koji se žele natjecati moraju se prijaviti, odnosno poslati ime, prezime i datum rođenja na adresu [email protected] najkasnije do 17 sati u srijedu. Od svih pristiglih prijava, njih 15 će se odabrati nasumičnim odabirom, a tko će od njih biti među troje natjecatelja ponovno će se odlučiti nasumično, pred sam početak kviza u četvrtak.

– Bio nam je veliki gušt organizirati ovaj kviz. Iako je bilo zahtjevno, odlično smo se zabavljali i pokrenuli jednu jako lijepu suradnju. Htjeli bismo da se ta dobra vibra prenese i na natjecatelje i publiku pa da zabava bude još bolja, poručuju organizatori.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X