Zagreb dobiva novi HNK

Radio808 i klub Booksa pokreću HNK – Hrvatski narodni kviz – koji će unijeti brojne novine u inače vrlo aktivnu zagrebačku kviznu scenu.

Hrvatski narodni kviz organiziraju Booksa i Radio 808

HNK je novi kviz kojeg zajednički organiziraju internetski Radio808 i klub Booksa. Prvi kviz kreće ovaj četvrtak u Booksi i bit će bitno drugačiji od, u Zagrebu jako popularnih, pub kvizova.

HNK je spoj dinamičnog natjecanja i prisnog, zafrkantskog pubovskog štimunga. Format kviza je zapravo televizijski. Natječu se tri osobe i na pitanja se odgovara odmah, usmeno. Kviz će se održavati svaki drugi četvrtak i imat ćemo tri ciklusa od po pet kvizova. Veliko finale bit će u lipnju sljedeće godine, pojašnjavaju organizatori.  Dodaju kako im je namjera bila pokrenuti kvalitetan i zanimljiv zabavni događaj koji će biti jednako aktraktivan i natjecateljima i publici i kojeg će karakterizirati ugodna i opuštena atmosfera.

Kako bi se objedinilo znanje i zabava, rad na prikupljanju i sastavljanju pitanja povjeren je Saši Čobanovu, iskusnom pub kvizašu, čiji je zadatak bio spojiti područje glazbe s područjima opće i ‘kulturne’ kulture. Natjecatelji će na pitanja odgovarati po sistemu ‘najbrži prst’, odnosno javljanjem na tipkala i osim odgovaranja na standardna pitanja, morat će se snaći i u vizualnim i slušnim testovima. HNK će natjecateljima i publici prirediti i neka zabavna iznenađenja, ali koja točno, to organizatori još ne žele otkriti. Nagrade pobjednicima neće biti novčane, ali će svima koji vole izlaziti i koji prate glazbu, film, književnost i kazalište biti vrlo korisne. Osim Radija808 i Bookse, koji su, kako kažu, upogonili mašinu, idejama i tehničkim angažmanom pokretanju HNK-a pridružio se i portal za pop kulturu Ravnododna.com.

Svi koji se žele natjecati moraju se prijaviti, odnosno poslati ime, prezime i datum rođenja na adresu [email protected] najkasnije do 17 sati u srijedu. Od svih pristiglih prijava, njih 15 će se odabrati nasumičnim odabirom, a tko će od njih biti među troje natjecatelja ponovno će se odlučiti nasumično, pred sam početak kviza u četvrtak.

– Bio nam je veliki gušt organizirati ovaj kviz. Iako je bilo zahtjevno, odlično smo se zabavljali i pokrenuli jednu jako lijepu suradnju. Htjeli bismo da se ta dobra vibra prenese i na natjecatelje i publiku pa da zabava bude još bolja, poručuju organizatori.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X