Zagrebački bend Zebas pobjednik 24. HGF-a

Nakon 24. godine postojanja festivala, zbog virusa Covid-19, HGF festival bio je primoran po prvi put finale održati online putem video streama, a ZCUK Regenerator se 16. listopada pretvorio u veliki studio gdje je sve realizirano.

Zebas na 24. HGF-u (Foto: Marko Plečko)

Među mnogobrojnim pristiglim prijavama, finale su izborili bendovi; Trip to Caldera (Krapinske toplice), Krah 1573 (Varaždin), Core System (Čakovec), Pokle (Rijeka) i Zebas (Zagreb).

Core System dobio je najviše glasova publike (online), dok je najveći broj glasova od žirija dobio Zebas i tako postao pobjednik 24. HGF-a.

Zebas je bend iz Zagreba koji predstavlja novi zvuk na glazbenoj sceni, a koji opisuju kao sinergiju indie rocka, popa i funka s utjecajima dancea. Svevremenski tekstovi i vibrantna glazbena forma provest će vas ljubavnim putovanjima, osobnim traženjima i društvenim razmatranjima na nepretenciozan način. Ovisno o vlastitom shvaćanju istog. Od plesnih ritmova do suvremenih balada u kompaktnoj formi za moderno vrijeme.

Kao gosti večeri nastupio je bend Sacher. Sacher je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su “Moja prva ljubav” (Djevojke u ljetnim haljinama), “Totalno drukčiji od drugih”, “Volim slušati radio”, “Ne-običan dan”, “Kradljivac srca”, “Zlato”. Neke smo od ovih pjesama imali prilike čuti i na pozornici Regeneratora, uz pjesme sa prošle godine objavljenog albuma “Biser, ambra, jantar”.

Realizaciju festivala omogućili su; Grad Zabok, TZP Srce Zagorja – Doživi Zagorje, Krapinsko-zagorska županija, Ministarstvo kulture HR, Krčma Polanović, HDS ZAMP, Polak Media, ZCUK Regenerator i Udruga MRAZ.

>>Cijeli video stream možete pogledati online

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X