Zaz objavila novi album ‘Recto verso’

Nakon što je prvo osvojila publiku hitom ‘Je Veux’, a potom i singlovima ‘Les passants’ i ‘Eblouie per la nuit’, a potom i rasprodanom Domu sportova (u hrvatskom slučaju), francuska glazbenica Isabelle Geffroy ZAZ objavila je drugi studijski album ‘Recto Verso’ (Sony Music/Menart). Album je najavljen proljetnim singlom ‘On Ira’/We’ll go’-

Zaz 'Recto verso'

Ova miljenica publike, započela je svoju karijeru 2001. godine u blues sastavu Fifty Fingers. U međuvremenu je promijenila nekoliko sastava miješajući stilove poput jazza, bluesa, soula. U svibnju 2010. godine započela je svoju samostalnu karijeru s albumom Zaz koji uključuje pjesme koje je sama napisala poput „Les passants“, “J’aime à nouveau”, “Ni Oui Ni Non”. Album je producirala već spomenuta Kerredine Soltani, a pop pjevačica Raphaël Haroche napisala joj je pjesme “Éblouie par la nuit”, “Port Coton” and “La Fée”. ZAZ je dio turneje zabilježila i live izdanjem „Sans Tsu Tsou“. ZAZ je prodala do sada gotovo 2 milijuna albuma diljem svijeta i jedna je od najprodavanijih francuskih izvođača u 2011. i 2012. godini.

Na novom se albumu Zaz dotakla raznolikih tema: Primjerice u pjesmi “T’attends quoi” (What Do You Expect?), dotakla se Afganistana i izmučenih ljudi u Iraku, Siriji…Djetinstvo i uspomene priziva u pjesmi “Toujours” (Always) – prisjeća se dana kada je išla gdje god je vjetar nosi. Pjesma “Si je perds” (If I Lose),  govori o sjećanjima koja su prekrivena  Alzheimerom. Zaz ulazi u misli patnice koja prije nego sve zaboravi pogleda u budućnost – sve stvari koje treba iskusiti prije negoli izblijede. ZAZ ponovno poručuje kako treba život živjeti punim plućima, prihvaćati izazove i uživati u svakom trenutku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X