Zbog golotinje Erykah Badu prekinula suradnju s The Flaming Lips

Video singl ‘The First Time Ever I Saw Your Face’ koji je Erykah Badu snimila za The Flaming Lips, grupa je je pustila na internet bez njenog odobrenja. Pjevačica je tražila njegovo povlačenje jer isti nije na dovoljno visokom umjetničkom nivou po njenim kriterijima.

Erykah Badu (Foto: Wikipedia)

Nedavno je band Flaming Lips lansirao video singl “The First Time Ever I Saw Your Face” u kojem mu je gostovala Erykah Badu. Britanska folk pjesma  koju je 1957. originalno napisao Ewan MacColl za Peggy Seeger, prepjevana je kasnije od strane mnogih pjevača, ali je tek 1972.  proslavila pjevačicu Robertu Flack, uklonjena je nakon nezadovoljne reakcije pjevačice Erykah Badu na video. Erykah, koja pjeva pjesmu pojavljuje se u scenama pjevanja, a dijelove u kojima se vidi golotinja glumi njena sestra Nayrok prvo potpuno gola u kadi punoj vode, zatim u crvenoj tekućini koja simulira krv i na kraju u bijeloj emulziji.

Reakcija Eryke Badu ponajprije se svodi na grešku u komunikaciji s produkcijom spota za koji je ona vjerovala da će biti na umjetničkom nivou, a posebno je bijesna jer spot prije no što je pušten na web nije pogledala i dala “zeleno svjetlo”. Video je uklonjen s Youtubea nakon što je evidentno i iz Wayne Coyneovih izjava za javnost preko Tweetera kako je Erykah Badu bila izmanipulirana.

Kada će video koji je do sada podigao najveću prašinu ove godine ponovno biti dostupan i u kojoj verziji još nije poznato. Do tada se pjesma bar može poslušati.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q0VuciK9zNY[/youtube]

Najpoznatija verzija pjesme “The First Time Ever I Saw Your Face” u izvedbi Roberte Flack:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r9jmusgMgro[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X