Žen predstavlja Hrvatsku na Europe MusicDay

Projekt Europe MusicDay uključuje 30 bendova iz 30 europskih zemalja koji će predstaviti svoju glazbu kroz kratke live sessione.

Žen (Foto: promo)

Zbog svima već poznate situacije sa pandemijom, kulturne incijative, glazbeni festivali i klubovi, pronalaze načine da zadrže koncerte kvalitetnim dijelom glazbene scene. Vođen tom idejom, organizacijski tim velikog francuskog glazbenog festivala EuropaVox, pokrenuo je projekt Europe MusicDay kojeg simbolično emitiraju na Dan Pobjede, tj. dan kada je 9. svibnja 1945. Njemačka kapitulirala, nakon čega je Europa napokon postala slobodna od neizvjesnosti Drugog svjetskog rata, želeći time prizvati kraj pandemije i neizvjesnosti u koju je ona dovela sve sudionike glazbenih i kulturnih događanja.

Projekt Europe MusicDay uključuje 30 bendova iz 30 europskih zemalja koji će predstaviti svoju glazbu kroz kratke live sessione. Emitiranje počinje u subotu 9. svibnja u 14:00 sati, i trajati će sve do 2 ujutro sljedećeg dana.

Hrvatsku predstavlja tročlani bend Žen koji ove godine obilježavaju i desetogodišnjicu djelovanja, te iza sebe imaju stotine koncerata i turneja i tri studijska albuma.

Kako bi obilježili jubilarnu godišnjicu, njihov hvaljeni i odavno rasprodani debi album „ I onda je sve počelo“ uskoro doživljava svoje vinilno reizdanje – točno na sedmogodišnjicu objave albuma 11. svibnja.

>>Music Europe Day

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X