ZEZ Festival najavljuje live streaming

ZEZ Festival je zbog mjera Stožera civilne zaštite prebačen u novi, jesenski termin, od 14. do 18. listopada 2020. godine. Time bi festival trebao započeti upravo na sedmu obljetnicu prvog ZEZ-a – koncerta Colina Stetsona.

ZEZ Festival

Teško je predvidjeti što budućnost nosi pa za izgledne izmjene programa i sadržaja popratite ZEZ-ove stranice na društvenim mrežama narednih mjeseci.

U slučaju ukidanja financijskih potpora, festival će se vjerojatno morati održati u kraćem, skromnijem izdanju. Kupljene festivalske ulaznice za sada vrijede i za nove datume, ali dnevne ulaznice neće. Povrat novca moći će se ostvariti na mjestu kupnje – u Dirty Old Shopu ili KSET-u, jednom kad oni ponovno otvore svoja vrata.

Kao malu nadoknadu, ZEZ će u subotu, 18. travnja streamati mutaciju elektronskog programa koji se na taj dan trebao održati na odgođenom ZEZ Festivalu. Od 17:00 sati do ponoći izmijenit će se sedam setova, neki uživo iz svoga doma, a neki prethodno snimljeni. Za lagani uvod u sonično putovanje zadužena je Babilonska, organizatorica ZEZ-a, a producenti tonota i Varboska predstavit će svoj eteričan, ali masan zvuk u obliku live setova. Nakon toga slijede avanturistički DJ setovi domaćih snaga N/OBEa i Korneta, a za finale nesuđeni gosti iz Jugosfere – Warrego Valles iz Ljubljane i SAUD iz Beograda.

Za ulaz u stream popratite ZEZ-ove društvene mreže, gdje će u subotu biti objavljen link preko kojeg će se moći pratiti stream.

Više o izvođačima pročitajte u nastavku:

Kao predstavnice ljubljanske Ustanove nastupit će Nina Hudej i NinaBelle, poznatije kao producentski i live duo Warrego Valles. Njihovo izdanje iz 2019. “save as” te “Botox” iz 2018. (oboje izdanih na nezavisnoj slovenskoj etiketi Kamizdat) našli su se na mnogobrojnim regionalnim i europskim best-of listama navedenih godina, te predstavljaju vrhunac originalne jugosferne postklupske glazbene produkcije.

SAUD je jedan od najcjenjenijih srpskih DJ-a koji njeguje živahno suvremeno nasljedstvo hardcorea i breakbeata. Njegov intenzivni post-techno stil ritmičke psihodelije prepoznatljiv je i u zvuku klupskog programa SUTRA, čiji je suosnivač. Uz srpske floorove, pomeo je i one u Bologni, Műnchenu, Ljubljani, Istanbulu i Egiptu, a prošlu godinu okrunio je i svojim prvim Boiler Room setom.

tonota je mlada producentica iz Zagreba, najviše aktivna kao član dua Playground Hustle koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnom rapom. Ideja iza njenog audio performansa je kombiniranje zvukova iz prirode snimljene field recorderom s digitalnim svijetom razlomljenih beatova i elektroničkog basa.

Varboska je dojmljivi mladi producent koji će izvesti live set koji spaja atmosferičnost nadnaravnog soundtracka sa zapetljanim ritmičkim konstrukcijama. Nedavno je izbacio ambijentalni remix EP Heat Death s brojnim kolaboracijama, a uskoro je na putu i dugometražno izdanje.

Kornet je popularni selektor koktela plesne i izazovne glazbe s etno prizvukom i vjerojatno najveća anomalija među dobitnicima Ambasadorove nagrade za mladog DJ-a godine. U zadnje vrijeme digao je svoju selekciju u sfere natprirodnog, što je okrunio nezaboravnim setom u beogradskom Drugstoreu kao support Aquarianu te kompleksnim mixom za španjolski label xenonyms.

Radijski voditelj, filmski i kazališni kompozitor, producent u usponu te često radikalni DJ N/OBE dat će nam da povirimo u svijet njegovog progresivnog zvuka. Nedavno je ostvario i svoj prvi službeni release, label Aleca Pacea Early Reflex. Uz Korneta i Oberana pokrenuo je eksperimentalnu klupsku večer VOLTA te pripadajući podcast serijal u kojima podupiru kreativne izlete domaćih i stranih DJ-a i producenata.

Babilonska će kao organizatorica ZEZ-a ovom prilikom pripremiti uvodni set inspiriran ZEZ-ovim soundom i osobnim utjecajima.

Slušajte drugačije uz ZEZ, a sve obavijesti prati na društvenim mrežama festivala.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X