Zoran Predin divljački napao košarkaškog suca

Poznati slovenski glazbenik Zoran Predin podlegao je niskim navijačkim strastima i fizički napao suca košarkaške utakmice između Olimpije i ukrajinskog Budivelnika.

  • 1
    Share
Zoran Predin udara suca Lopesa (Izvor: Youtube)

Radilo se o utakmici posljednjeg kola Eurocupa koja se igrala u gotovo praznoj dvorani ljubljanskih Stožica. No oni koji su se tamo zatekli bili su vatreni navijači, među njima i kantautor Zoran Predin. Publika nezadovoljna suđenjem tijekom utakmice gađala je suce raznim predmetima po završetku.

Zoran Predin koji je imao počasnu godišnju ulaznicu i sjedio u prvom redu je uz nekolicinu njih istrčao prema sucima i bez bilo kakve najave s leđa šakom udario suca Lopesa u glavu.

U kasnijem priopćenju Predin je izrazio žaljenje zbog svog postupka i ispriku, kako sucu, tako i klubu i navijačima.

No i u isprici je počinio propust jer se nije ispričao svojoj mnogobrojnoj publici na ovim prostorima koja ga je godinama držala za djelić zdravog razuma tijekom ova dva burna desetljeća na ovim prostorima. Ovaj nasilnički čin vrlo lako može kod mnogih izbrisati njegove dosadašnje glazbene prijepore, jer njegova publika ne dolazi iz redova navijača, već iz onog uskog kruga uljuđene i kulturne građanštine.

Iako je na licu mjesta policiji platio kaznu za fizički nasrtaj ostaje činjenica da je posramio puno više ljudi od samog sebe.

  • 1
    Share

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X