Zrinka Posavec najavljuje novi world music album ‘Pjesme o ljubavi i tijelu’

‘Nastavak je to mojeg dosadašnjeg rada i zapravo se sve naslanja na prethodni album ‘Gradovi i sela” – Zrinka Posavec.

Zrinka Posavec (Foto: Nikola Knežević)

Zrinka Posavec, akademska glazbenica, producentica, kantautorica, interpretatorica, vokalna pedagoginja i pjesnikinja, već nas je puno puta oduševila, kako svojom autorskom glazbom, tako i interpretacijama starogradskih pjesama i sevdaha u originalnim i world music aranžmanima. Upravo je potpisala ekskluzivni ugovor za Croatia Records i to u trenutku kada u Croatia Records Studiju snima novi studijski album. Bit će to novi susret s world music glazbom i to onom autorskom, a sve pjesme bit će okupljene na albumu nazvanom “Pjesme o ljubavi i tijelu”.

“Nastavak je to mojeg dosadašnjeg rada i zapravo se sve naslanja na prethodni album ‘Gradovi i sela’. Album je rađen u istoj ekipi: Kristina Bilopavlović Cesar na klaviru, Borna Šercar na udaraljkama, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić na gitarama te Goran Delač na kontrabasu. Jedina razlika od prošlog albuma je što je ovdje mojih 10 autorskih kompozicija, osim jedne pjesme koja je skladana na riječi Antuna Gustava Matoša”, rekla je Zrinka Posavec i istaknula kako je sve skladano i pisano u etno štihu s puno arhaičnih motiva i melodija.

Zrinku je i ovoga puta inspirirao hrvatski folklor i folklor cijele regije s kojom se već dugo vremena bavi.

“Na snimanju je bilo jako lijepo iako sam imala veliku tremu zbog koronavirusa i stanke koja baš i nije dobra za pjevače. Sve skupa je bilo zaista fantastično, Croatia Records ima divne snimatelje i sjajan studio te se cijeloj ekipi i meni jako svidjelo biti ovdje tri dana i snimati novi materijal”, kaže i dodaje da je snimljen dosta konceptualan album: “Ne pišete vi to za mjesec dana, piše se godinu i pol ili dvije, tako da sam se skoncentrirala da sve bude konceptualno i da svaka pjesma ima svoje mjesto, odnosno da ne strši van koncepta.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X