‘Zvučni zid II: Vinilne priče’ – Kad rock and roll postane religija

U Zagrebu je predstavljena knjiga ‘Zvučni zid II – Vinilne priče’, zbirka od 28 priča vezanih za rock glazbu. O ovom izdanju koje ‘ukoričuje zvuk’ govorili su Goran Tribuson, Aleksandar Dragaš, Arsen Oremović, Piko Stančić, Ante Perković i Branko Komljenović.

Predstavljanje knjige 'Zvučni zid II - Vinilne priče' (Foto: Walter Thompson)

Kad nešto postane hit, logično je da slijedi nastavak. Takva situacija dogodila se zbirci priča „Zvučni zid“ urednika izdanja Arsena Oremovića u nakladi diskografske kuće Menart. Ovih dana u prodaji će se naći „Zvučni zid II – Vinilne priče“ koji donosi novih 28 priča u kojima autori nude intimističke, esejističke ili fikcijske priče kojima imaju uvijek isti zajednički nazivnik – rock glazbu, pjesme, albume i/ili izvođače.

Oremović se ovog puta potrudio omogućiti i nekoliko svjetski ekskluzivnih priča autora poput Hugha Cornwella iz The Stranglersa, dokumentariste Leslieja Woodheada („Stones In The Park“, „How Beatles Rocked Kremlin“), uglednog jazz glazbenika Bena Jaffea, kao i Oscarovca Kirka Francisa.

Od domaćih autora tu su također ugledna imena iz svijeta književnosti, novinarstva, glazbe i filma: Renato Baretić, Alen Bović, Mario Brkljačić, Aleksandar Dragaš, Goran Gerovac, Srđan Gojković-Gile, Velimir Grgić, Đelo Hadžiselimović, Domagoj Jakopović Ribafish, Edi Jurković, Ana Majhenić, Nenad Marjanović Fric, Krešimir Mišak, Arsen Oremović, Ante Perković, Mirela Priselac Remi, Borivoj Radaković, Nenad Rizvanović, Marko Smiljić-Smile, Danijela Stanojević Majerić, Ognjen Sviličić, Hrvoje Šalković, Goran Tribuson i Pjer Žalica.

'Zvučni zid II - Vinilne priče'

Tim povodom upriličeno je predstavljanje knjige u zagrebačkom Profil Megastoreu na kojem su se pred novinarima okupili autori Goran Tribuson, Arsen Oremović, Aleksandar Dragaš, Ante Perković, glazbenik i producent Piko Stančić i direktor Menarta Branko Komljenović.

Svaki od autora se uspio dotaknuti značenja rocka u svom životu kroz različite anegdote. Jedna od njih bila je i prisjećanje na mladost i grozničavo trčanje na kiosk na Jelačićevom trgu koji je tada bio jedino mjesto u Zagrebu gdje se mogao nabaviti magazin NME u skromnoj tiraži od nekoliko primjeraka, ili pak odlasci u Trst samo zbog jedne vinilne ploče u vremenima kad je cijela bivša Jugoslavija tamo išla u potragu za mondenim krpicama kapitalističkog svijeta.

Goran Tribuson (Foto: Walter Thompson)

Duboka prožetost rockom, famom koju je stvarao desetljećima, filozofijom, načinom razmišljanja i  vođenjem života po tom ustroju jednaka je značajka kod svakog od pisaca na presici koji su se također dotaknuli i one negativne strane stvari koja im je nepovratno inficirala živote, poput oslabjela sluha zbog dugogodišnje izloženosti buci na koncertima ili zdravstvenih problema s kičmom. Dalje >>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X