Manofon objavio drugi album

Danas je objavljen drugi po redu album riječke grupe Manofon pod nazivom ‘2’. Manofon je riječki kantautorski duo, točnije projekt kojeg čine Vedran Križan i Boris Štok. Nastao je iz želje autora da rade glazbu koja će se razlikovati od struja njihovih matičnih bendova (Vedran Križan – ex-Denis&Denis, Laufer, Urban&4, Fiumens, Boris Štok – Quasarr).

Manofon ‘2’

Kantautorski projekt kojeg čine Vedran Križan (klavijature) i Boris Štok (glas) najavljuje svoj drugi album koji će se zvati jednostavno “2”.  Osim što projekt čine dvojica glazbenika, te im je to drugi album, u svom stilu nastavljaju cijeli niz suradnji ali s puno noviteta.

“Još smo više eksperimentirali sa stilovima, miješali ih. Rock, pop jazz, akustika, elektronika. Držali smo se live pristupa i sve je humano, odsvirano, i nismo koristili kompjutere. Ljudi koji su odsvirali album dolaze sa svih strana glazbene scene i svatko je “posložio” svoj dio u mozaiku koji smo zamislili. Album je sniman u nekoliko studija. U Rijeci, Ljubljani, Puli, a neke su dionice snimane u ateljeima glazbenika koji kada bi snimili svoj dio, poslali to nama u “bazu”. U završnoj fazi produkcije svoj je “touch” dao Edi Cukerić, producent zaslužan za dobar zvuk Rundeka, Hladnog piva, Gustafa, Bambi Molestersa i drugih. Milozvuk violina i gudačkih dionica aranžirao je Olja Dešić, jedan od najboljih aranžera nove generacije, producent poznat po svojoj glazbenoj širini”, tvrde Boris i Vedran i dodaju: “Za razliku od albuma “TV um” gdje je Boris pjevao sve pjesme, na novom smo materijalu napisali neke kompozicije koje su otpjevali nama dragi ljudi, umjetnici koje iznimno cijenimo, trudeći se pogoditi njihov senzibilitet i izričaj. Oni su Zoran Predin, GabrijelaGalant Jelenić (Nola), Marko Tolja i grupa E.N.I.”

Manofon čine Vedran Križan i Boris Štok

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X