Frik iz kvarta novim singlom opjevao birtiju, svoj pravi dom

Zlatko Majsec na vlastiti osebujan način predstavlja novi uradak svog projekta Frik iz kvarta.

Frik iz kvarta

Frik iz kvarta ime je pod kojim Zlatko Majsec objavljuje tekstove i stvara glazbu van svog matičnog sastava Mel Camino, a odlikuje ga specifičan stil koji u koji je nemoguće urednički intervenirati. Frik iz kvarta sam piše svoje PR tekstove, pa ih stoga imamo dužnost objaviti u njihovom izvornom obliku:

FRIK IZ KVARTA – istoimeni glazbeno – spisateljski projekt Zlatka Majseca predstavlja novi singl “Birtija je moj pravi dom”. Kada govorimo o spoju zvukovnog i pjevačkog stila kojim se ova pjesma odlikuje, riječ je o sasvim novom muzičkom žanru zvanom CABAREP. Djeco, nemojte ovo pokušavati prakticirati kod kuće – područje je još vrlo neistraženo i naprosto vrvi potencijalnim opasnostima. Zaokruživši cjelinu tj. opjevavši birtiju iz svih njenih općepoznatih – konvencionalnih pa sve do onih sasvim osebujnih, na prvu nešto teže dohvatljivih kuteva, Majsec je konačno mogao odahnuti od tog sraza s dobro poznatim “protivnikom”. Štafetu tada preuzima njegov prijatelj/suradnik Ivan Vidović – Vida (Retrodukcija, Ivo Horvat) koji nije samo zaslužan za dobar dio glazbe, instrumentiranja i produkcije već i prijeko potrebno šamaranje Majseca kad je potonji bio uvjeren da nije nikakav bed ako pjesma traje 15 minuta – a koliko bi vremenski nesumnjivo iziskivala naracija prve verzije teksta. Nakon Vide u posljednjih sto metara utrke uskače provjereni sprinter – Antonino Šimić koji u naletu lucidne strasti odlučuje ne samo izmixati i masterirati pjesmu već i snimiti spot za 0 kuna (ako ne računamo pive i jumbo pizzu koje je platio textopisac). Kameru je smjelo preuzela njegova djevojka Emilija Kopčalić. Obzirom da je Antonino sa svojom šiltericom neodoljivo podsjećao na poznatog režisera Spielberga nadjenuše mu nadimak Spili. “Spili, bumo si kaj spili?!”, bila je rečenica koja se osim stihova pjesme mogla najčešće čuti tokom snimanja u goričkom Caffe baru Dobar dan. Uz Vidu i Spilija u spotu se još pojavljuju Majsovi suborci iz Mel Camina – Tomo i Vid, a ne smijemo zaboraviti ni talentiranog gospodina Keca koji je dao nemjerljiv doprinos u ulozi domestica vulgaris kladioničara.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X