Podijelili smo ulaznice za Dram u KSET-u

Jedan od najinteresantnijih mladih bendova iz Beograda stiže po prvi put pred zagrebačku publiku. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

Dram (foto: Sofija Modošanov)

Jedan od najinteresantnijih mladih indie-bendova iz Beograda u petak 10. ožujka stiže u KSET na svoj prvi nastup u Zagrebu. Proljetnu turneju započinju u Hrvatskoj i poručuju: “Očekujte yugopatetiku i tulum do zore”

Indie-synth pop trio naziva dram nastupit će u petak, 10. ožujka u KSET-u, što će im biti premijerni nastup u Zagrebu. Stižu s dva studijska albuma i plesno orijentiranom autorskom glazbom kojom povezuju različite svjetove u jedno, stvarajući unikatnu yugopatetiku rasprostranjenu do kozmičkih prostranstva sentimentalnosti. Kažu da neće promijeniti svijet, ali igranka do jutra je zagarantirana.

“Jedva čekamo koncert u Zagrebu, gdje nikad prije nismo nastupali. Gubimo nevinost sa Zagrebom, ako se to tako kaže” ističu dram, koji nakon jesenske turneje po Srbiji, novu proljetnu turneju započinju u Hrvatskoj. “Uživo smo inače mnogo žešći, prelazimo okvire finoće u prvih nekoliko pjesama. Planiramo to učiniti ovaj put u legendarnom KSET-u i obećavamo – bit će puno suza i znoja” nadodaju.

Skupina dram debitirala je na sceni 2019. godine, albumom prvijencem “Nećemo promeniti svet”, da bi u rujnu 2020. za pjesmu “Daj mi sve” osvojili cijenjenu nagradu “Milan Mladenović”, od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti.

U rujnu prošle godine objavili su i drugi studijski album, naslovljen “PREVIŠE SVEGA” za koji kažu da donosi kolekciju jedanaest patetičnih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pjesama o dražima i strahovima mladosti. Upravo se s ovog izdanja posebno istaknuo singl “Ti me voziš”, suradnja s beogradskim glazbenikom Fantomom.

Bend čine Stefan Aćimović (vokal, gitara) Marko Arizanović (klavijature, prateći vokali) i Nikola Grozdanić (bubanj, elektronika), a u ove nepune četiri godine aktivnosti nastupili su na zamijećenim festivalskim pozornicama, kao što su EXIT, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest te Špancirfest.

Koncert u zagrebačkom KSET-u bit će njihov prvi susret sa zagrebačkom publikom i prilika za upoznavanje ovog mladog i sve zamjećenijeg benda iz Beograda. “Jedva čekamo da vidimo sve Zagrepčanke i Zagrepčane! Poslije koncerta vrtimo omiljene yugopatetične i indie-trake i tulumarimo do zore, nekako se uvijek tako završi s nama” poručuju momci.

Ulaznice za ovaj koncert dostupne su u prodaji putem online platforme Core Event te na prodajnim mjestima Drito Bar i Dirty Old Shop. Pretprodajna cijena je 5,5€, dok će na dan koncerta na ulazu biti 7,5€. Organizator koncerta je yem.

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Točno odgovor na pitanje: Koju nagradu je Dram osvojio za pjesmu “Daj mi sve”? glasi: Nagrada Milana Mladenovića. Po dvije ulaznice dobili su Neven Tadej i Vedran Palfi. Dobitnici će biti na popisu na ulazu KSET gdje će morati predočiti neku identifikacijsku ispravu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X