Bruce Dickinson pred koncert u Ciboni: Zagreb mi je jedno od omiljenih mjesta

‘Zagreb mi je jedno od omiljenih mjesta i veselim se što ćemo se opet družiti jer izvodimo čudesno glazbeno djelo Concerto for Group and Orchestra u kojem se na istoj valnoj duljini susreću rock bend i orkestar’, kaže pjevač Iron Maidena.

Bruce Dickinson (foto: Promo)

Bruce Dickinson, pjevač i frontmen kultnog britanskog heavy metal sastava Iron Maiden, s all stars bendom i Zagrebačkom filharmonijom, u Zagrebu, u KC Dražen Petrović, 24. ožujka izvest će glazbeno remek djelo jednog od najutjecajnijih klavijaturista svih vremena Jona Lorda, “Concerto for Group and Orchestra” i najveće hitove grupe Deep Purple.

“Zagreb je jedno od mojih omiljenih mjesta u kojem sam bio više puta i veselim se što ćemo se opet družiti jer izvodimo čudesno glazbeno djelo Concerto for Group and Orchestra s bendom i orkestrom. O čemu se točno tu radi. To je 45 minutno djelo klasične muzike koje je napisao Jon Lord iz Deep Purplea u kojem se na istoj valnoj duljini susreću rock ‘n’ roll bend i orkestar. Ja sam pjevač u vokalnom dijelu Concerta koji je u stvari prvi dio predstave. U drugom dijelu showa krećemo s malo aktivnijom instrumentalnom interakcijom benda, a onda izvodimo pet pjesama Deep Purplea s orkestrom i bendom: “Perfect Strangers”, “When A Blind Man Cries”, naravno “Smoke on The Water”, “Hush” te “Pictures of Home” što je raritet i nevjerojatno dobro zvuči s orkestrom. Uz to izvest ćemo još nešto pomalo specijalno. Napravili smo orkestralni aranžman za “Jerusalem” i “Tears Of The Dragon” s orkestrom i bendom. Znači, riječ je o fenomenalnoj večeri ispunjenom fantastičnom svirkom nevjerojatnih muzičara. I to je to. To je muzika,” rekao je Bruce Dickinson uoči koncerta.

Bruce Dickinson i dirigent Concerta, Paul Mann (Deep Purple, London Symphony Orchestra) bili su bliski prijatelji i suradnici pokojnog kompozitora i klavijaturista Deep Purplea. Upravo su oni došli na ideju da se izvođenjem djela koje je krajem 60-ih među prvima uspješno spojilo klasiku i rock, oda počast jednom od najvećih muzičkih inovatora prošlog stoljeća, sedam godina nakon njegove smrti, na 50. godišnjicu premijerne londonske izvedbe. Nakon dva senzacionalna koncerta 2019. u Quebecu i 2021. u Györu, 15. ožujka iz Bukurešta će krenuti na europsku i južno-američku turneju u pratnji cijenjenih filharmonijskih orkestara te all stars banda sastavljenog od članova benda Jona Lorda i članova slavnih rock sastava Jethro Tull i Whitesnake.

Zagrebačka publika će tako uz Brucea Dickinsona, pjevača Iron Maidena s kojima je prodao više od 100 milijuna primjeraka albuma i Paula Manna, jednog od najcjenjenijih dirigenata svoje generacije koji je uz Deep Purple i Londonski simfonijski orkestar dirigirao filharmonijama diljem svijeta, u Ciboni vidjeti i čuti 74 člana cijenjene Zagrebačke filharmonije uz još četiri sjajna muzičara svjetskog kalibra: John O’Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O’Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey), Bernhard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X