2 Cellos – istinski celebrityji koji zbunjuju domaće medije

Stjepan Hauser i Luka Šulić su se u emisiji Studio 45 nenadano iz lakog zalogaja pretvorili u kost u grlu za voditeljicu Antoniju Mandić.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s8deOlTz2SQ[/youtube]

Točno tjedan dana kasnije, na uskrsni ponedjeljak se u RTL-ovoj emisiji Studio 45 voditeljica Antonija Mandić u komunikaciji sa Hauserom i Šulićem našla u nebranom grožđu. U toj emisiji malograđanskog košer karaktera u kojoj se u stilu slaganja kruški i jabuka kombiniraju gosti (primjerice Sergej Trifunović zajedno s Avom Karabatić), Antonija je ugostila Luku Šulića i Stjepana Hausera koji su joj u neobaveznoj komunikacijskoj zezanciji uzeli show.

Zamalo je sve izgledalo kao kad je 1976. uštogljeni britanski TV voditelj Bill Grundy bez ikakvog predznanja u svom showu ugostio Sex Pistolse. Za sprdačinu je posebno bio raspoložen Stjepan Hauser. On je svojim odgovorima podsjećao na Ringo Starra tijekom obraćanja medijima iz vremena najžešće Beatlemanije. Ineligentan, raspolože i pun smisla za humor, svojim je odgovorima iz sekunde u sekundu voditeljičinu strategiju vođenja intervjua pretvarao u maglu. Što su pitanja bila banalnija, to su odgovori bili sve više montipajtonovski.

Antonija Mndić je vjerojatno po prvi put imala ispred sebe nekoga tko ne boluje od celebrity groznice i to mladog i neopterećenog. Forsirala je s pitanjem s kim bi 2 Cellos htjeli još svirati od poznatih, osim s Eltonom Johnom (s kojim će svirati na njegov poziv), na što je kao odgovor dobila blijedi pogled mladog glazbenika koji pojam veličine ne doživljava na način kako to serviraju tabloidi.

Voditeljica je propustila uključiti se u raspravu kad je Hauser počeo nabrajati svoje glazbene idole s kojima bi htio napraviti ultimativni bend, čime je samo pokazlaa kako njoj Flee iz Red Hot Chili Peppersa nije ucrtan u celebrity mapu, pa da popriča o tome zašto bi Hauseru taj funk rock basist dobro ležao u bendu. Doslovce nije nikako reagirala na to ime, niti je u tome prepoznala moguću početnu točku za komunikaciju.

Doslovce ih je molila da reklamiraju svoj novi album i da kažu što će biti na njemu, dok su se oni šalili na račun toga. Pokazala je i zavidno glazbeno neznanje kad ih je priupitala je li njihov headbanging vizualni dio nastupa kojeg posebno uvježbavaju. Zar treba uopće postavljati tako besmisleno pitanje o ekstazi glazbenika koja je uvijek i samo individualan čin? A na kraju krajeva, gledatelj se zapita kako je moguće da je voditeljica uspjela propustiti skoro kompletnu povijest rock glazbe. Je li bi to pitanje možda postavila i Angusu Youngu? Je li ikad vidjela, makar i krajičkom oka, neki spot od AC/DC, koji su ovdje uzeti kao jedan od najtransparentnijih i najdugovječnijih headbanging primjera.

Nadalje čudila se kad je klasičare (uz to, dvojicu maštovitih sluhista od čije izvedbe „Smooth Criminala“ se s razlogom ježi koža) pitala koliko im treba da skinu i uvježbaju neku melodiju. Kad joj je Hauser odgovorio da mu za to treba dvije minute, ostala je osupnuta. Dobro da ih nije pitala koliko brzo čitaju note. Pitanje o tome kad će prirediti koncert u Hrvatskoj postalo je posebna gnjavaža kad su dečki ispalili kao iz topa da sad ne mogu o tome razmišljati jer im se situacija po pitanju planova naglavce okreće svaki treći dan zbog gomilanja sve više budućih koncertnih termina.

Kao da bi voditeljičino „sitno sviranje u patriotske strune“ kod ovih neopterećenih i glazbom zaluđenih frikova poput Beavisa i Buttheada trebalo proizvesti neki efekt veće važnosti sviranja pred domaćom publikom i na kraju krajeva kao da to ovisi samo o njihovoj ad hoc odluci.

Plastični primjer koliko Antonija Mandić nije iskoristila potencijal svoj gostiju dala je Ellen Degeneres, oštra i jezičava američka voditeljica, glumica i stand up komičarka koja je u svom talk showu u skoro istom terminu (ako se uzme u obzir razlika vremenskih zona) imala u svom studiju 2 Cellos (show je snimljen ranije). Kod nje je priređen live nastup u kojem su pucala gudala tijekom izvedbe, a dečki su se i s njom zezali na sličan način, što je Ellen objeručke prihvatila, a nipošto im nije zamjerila na njihovoj mladenačkoj odvažnosti (ili ako hoćete: drskosti).

Sve u svemu, zapadni mediji su spremi za 2 Cellos. A naši?

Saznajte više: ‘Proizvedeno u Hrvatskoj’ – pušteno prekasno

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X